Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

Ενδεχομένως να έχουμε την επαναφορά κάποιων δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Αθ. Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Εκτιμώντας παράλληλα πως το εάν αποδίδουν τα μέτρα κι αν έχουμε σταθεροποιηθεί θα φανεί από την 10η ημέρα επιβολής του αυστηρότερου lockdown, δηλαδή σε 3 ημέρες από σήμερα.

“Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι'”,

είπε και πρόσθεσε πως παρόλα αυτά βλέποντας τι ισχύει σε περιοχές όπως η Πάτρα κι η Αχαΐα, όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, βλέπουμε ότι σε αυτή την φάση του πανδημικού κύματος επιτυγχάνουμε να μην έχουμε διόγκωση, οπότε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, παραδέχτηκε ωστόσο,

πως εξίσου πιθανό είναι να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια από πλευράς μας, με παράταση του lockdown, όπως και να έχει, πράγμα που έχει γίνει ξανά και στο παρελθόν.

Τα σενάρια για τα σχολεία

1ο σενάριο:

θέλει σε πρώτη φάση να ανοίγουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία και λίγο αργότερα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

2ο σενάριο:

θέλει να ανοίγουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία και όσον αφορά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια να λειτουργούν εναλλάξ με δια ζώσης εκπαίδευση.

Δηλ. όταν ανοίξουν τα Γυμνάσια, τα Λύκεια θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση και το αντίθετο.

Το Λιανεμπόριο

Το πιο αισιόδοξο σενάριο θέλει και το λιανεμπόριο να ανεβάζει… ρολά την 1η Μαρτίου, αλλά με πολύ αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.

Σε πρώτη φάση αν ανοίξουν,

το πιο πιθανό είναι να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away και σταδιακά να εισάγεται και το click in shop τουλάχιστον στα καταστήματα ένδυσης- υπόδησης.

Όσον αφορά στην εστίαση δε, αυτή είναι η τελευταία που θα ανοίξει και όπως όλα δείχνουν πολύ αργότερα.

Το σίγουρο είναι ότι έως το Πάσχα, όπως επισημαίνουν πολλοί θα πηγαίνουμε με τη στρατηγική του “ακορντεόν”, ανάλογα με το τι επιβάλλουν οι συνθήκες κάθε φορά.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη,

στόχος είναι αν όλα πάνε καλά με τους εμβολιασμούς και τις παραδόσεις των δόσεων στην ώρα τους, να έχει επιτευχθεί ένα πρώτο τείχος ανοσίας ως προς τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες έως το Πάσχα, οπότε ελπίζουν όλοι τα πράγματα να είναι καλύτερα.

Από τώρα υποστηρίζουν πάντως, ότι το Πάσχα δεν θα είναι όπως τα προ- COVID χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κεραμέως στην “Athens voice”: Θα συγκρουστώ με τον αναχρονισμό, την αδράνεια, την υποκρισία και τον λαϊκισμό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρευνα ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.: Πάνω από το 60% των μαθητών στη Β/θμια φοιτούν σε τμήματα 22-27 ατόμων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο νόμος 4777/21 για την ελάχιστη βάση εισαγωγής και την ασφάλεια των ΑΕΙ όπως δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password