Ακύρωση της Α’ φάσης του Διαγωνισμού Βιολογίας 2021

Η παρούσα κατάσταση της πορείας της πανδημίας μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε τις προγραμματισμένες ενέργειες μας και συγκεκριμένα να προβούμε σε ακύρωση της Α’ φάσης του ΠΔΒ 2021.

Ανακοίνωση

Ά φάση ΠΔΒ 2021 Αγαπητοί/ες μαθητές/τριες

Η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας προετοιμάζεται εδώ και αρκετούς μήνες για την διεξαγωγή του διαγωνισμού, όπως καθορίστηκε με βάση την εγκύκλιο Φ15/ 1422 /Δ2 /8-1-2021 και η οποία πρόσφατα έφτασε στα σχολεία.

Δυστυχώς, όμως η παρούσα κατάσταση της πορείας της πανδημίας μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε τις προγραμματισμένες ενέργειες μας και συγκεκριμένα να προβούμε σε ακύρωση της Α’ φάσης του ΠΔΒ 2021.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν

στην απόφαση αυτή είναι πρώτα και κύρια το γεγονός ότι τα σχολεία λειτουργούν χωρίς τη φυσική παρουσία των μαθητών/τριών, με απροσδιόριστο ακόμα τον χρόνο επιστροφής σε αυτά, πράγμα που καθιστά αδύνατη την οργάνωση και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού (ορισμό εξεταστικών κέντρων, επιτροπών, επιτηρητών, κ.α.) σε όλη τη χώρα.

Ένας δεύτερος λόγος

είναι η ισχυρή μας πρόθεση να μην εκθέσουμε τους/τις μαθητές/τριες, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, σε πρόσθετο κίνδυνο μεταφοράς ιικού φορτίου, πράγμα για το οποίο, ως Βιολόγοι, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Τέλος, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν θα διεξαχθεί φέτος η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) στην Πορτογαλία, κάτι το οποίο θα διευκρινιστεί από τη διοργανώτρια χώρα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Στην περίπτωση που θα υπάρξει απόφαση

υπέρ της διεξαγωγής του διαγωνισμού από την ΙΒΟ, η Οργανωτική Επιτροπή θα αναζητήσει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, τους παιδαγωγικά και πρακτικά καταλληλότερους τρόπους για να συγκροτηθεί η Ελληνική Εθνική Αποστολή που θα συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα.

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα

του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας, www.pdbio.gr, για την ενημέρωσή σας σχετικά με τις αποφάσεις της Οργανωτικής επιτροπής.

Υπογράφει

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΠΔΒ 2021

Το έγγραφο

Αθήνα, 20-01-2021

Α.Π.: Β1212

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι θα ισχύσει για απουσίες και βαθμολογία σε Γυμνάσια – Λύκεια (εγκύκλιος)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εγκύκλιος για την ενισχυτική διδασκαλία. Σήμερα στις Δ.Δ.Ε. τα ονόματα των εκπαιδευτικών που έχουν επιλεγεί

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναδιάταξη στα πανεπιστήμια. Κλείσιμο τμημάτων- Ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι ισχύει για τη μετακίνηση φοιτητών εκτός νομού

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σαρηγιάννης: Διαρκή τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προσοχή στη βρετανική μετάλλαξη! (vid)

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password