Πιερρακάκης: Σε λίγο ψηφιακό αντίγραφο Πτυχίου

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ημερίδα που διοργάνωε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ µίλησε για µια από κοινού προσπάθεια µε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να γίνουν κάποιες υπηρεσίες πιο γρήγορες και ψηφιακές. Οπως για παράδειγμα να µπορεί να λαμβάνει ο επιτυχών στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ένα γραπτό µήνυµα σχετικά µε τη σχολή που µπήκε.

Επίσης µίλησε για το ψηφιακό αντίγραφο πτυχίου. «Σύντομα πολλά πανεπιστήμια θα δίνουν ψηφιακά αντίγραφο του πτυχίου µέσα από µια πλατφόρμα», ενώ αναφέρθηκε και στην αλλαγή όσον αφορά στην αλληλεπίδραση του φοιτητή µε τη γραμματεία της σχολής του όσον αφορά στην εγγραφή, στη δήλωση των μαθημάτων κ.λπ. Όμως αλλαγές έρχονται και στην τηλεκπαίδευση. «Ο κάθε καθηγητής θα έχει µια προσέγγιση ως προς το πόσο µπορεί να χρησιμοποιεί την τηλεκπαίδευση και να κάνει µάθηµα από απόσταση. Νομίζω αυτό θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «πρέπει να γεννιούνται οι ιδέες στο πανεπιστήμιο και να μετατρέπονται γρήγορα σε φυτώριο ιδεών, χρειάζεται αλλαγή στην κουλτούρα, χρειάζεται να χτιστούν µε πολύ συγκεκριμένες προσεγγίσεις προγράμματα σπουδών.

Χρειαζόμαστε τους μηχανισμούς εκείνους που θα επιτρέψουν στα πανεπιστήμια να γίνουν φυτώρια επιχειρηματικότητας». Την έναρξη της ημερίδας, που είχε έξι θεματικές συζητήσεις και έγινε µε τη συμμετοχή αρκετών υπουργών της κυβέρνησης, κήρυξε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία συνομίλησε µε τους συμμετέχοντες για τις τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές που φέρνει το νέο σχέδιο νόμου στο χώρο της Παιδείας.

 

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ  ΤΥΠΟΣ”

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password