«Ατυχής» η αναπληρώτρια νηπιαγωγός που απολύθηκε – αντιδράσεις ΣΕΠΕ Λήμνου

Σχόλιο για τον χαρακτηρισμό της αναπληρώτριας νηπιαγωγού με τρίμηνη σύμβαση που απολύθηκε ως «άτυχης»

Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή, για να μην πούμε και αποπροσανατολιστικό, το χαρακτηρισμό από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, της συναδέλφισσας αναπληρώτριας νηπιαγωγού με τρίμηνη σύμβαση που απολύθηκε, ως «άτυχης».

Η σύμβαση της συναδέλφισσας δεν ανανεώθηκε από τη Διεύθυνση παρόλο που η θέση στο 4ο Νηπιαγωγείο που κάλυπτε, παρέμενε κενή και παρόλο που εκείνη ήθελε να παραμείνει και να εργαστεί στο νηπιαγωγείο. Αυτό συνιστά καθαρή απόλυση, όπως άλλωστε απόλυση είναι και η μη ανανέωση της σύμβασης κάθε συμβασιούχου εργαζόμενου.

  Το ότι έτρεξαν να καλύψουν το κενό στο 4ο Νηπιαγωγείο με μετακίνηση νηπιαγωγού από άλλο νηπιαγωγείο και κάτω από την πίεση των καταγγελιών του Συλλόγου μας και των διαμαρτυριών των γονέων, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η συναδέλφισσα αυτή τη στιγμή είναι απολυμένη και έχει προστεθεί στη στρατιά των ανέργων, ως αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής, αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα  με εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας, καλούνται οι διευθυντές εκπαίδευσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ίδιοι θα πρέπει να αξιολογήσουν, ως εκπρόσωποι του δημοσίου, αν συνεχίζουν να συντρέχουν λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη τρίμηνης διαρκείας. Έτσι, οι ίδιοι θα πρέπει να κρίνουν “μετά από προσεκτική αξιολόγηση” αν οι λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη εξακολουθούν να υφίστανται, σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσουν στη ΛΗΞΗ της σύμβασης (απόλυση) των συναδέλφων!

  Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ποιος προχώρησε στην απόλυση της συναδέλφισσας.

  Η τρίμηνη σύμβαση είναι πραγματικά η πιο βάρβαρη εργασιακή σχέση στην εκπαίδευση αυτή τη στιγμή, η οποία μάλιστα δεν είναι συγκυριακή, αλλά ήρθε για να μείνει, αν σκεφτεί κανείς πως πολλοί “τριμηνίτες” συνάδελφοί μας κάλυψαν τελικά πάγια κενά και όχι τα έκτακτα, για τα οποία υποτίθεται προσλήφθηκαν.

Ένα κουμπί απόσταση, λοιπόν, είναι η εργασία από την ανεργία και αυτό θα το πατάει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, όποτε εκείνος το κρίνει. Ένα κουμπί απόσταση και το αν θα έχουν τα προς το ζην οι «τριμηνίτες» συνάδελφοί μας και οι οικογένειες τους.     Ένα κουμπί απόσταση αν οι μαθητές μας θα έχουν το δάσκαλό τους, τα νήπια τη νηπιαγωγό τους.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε :

  • Κάλυψη ΤΩΡΑ των κενών σε δασκάλους στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και στο Δημοτικό Σχολείο Θάνους.
  • Διορισμό επιπλέον νηπιαγωγών και δασκάλων στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Μύρινας και του Μούδρου ώστε να υπάρχουν ολιγομελή τμήματα όχι πάνω από 15 μαθητές, που θα διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και όχι απολύσεις.

  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

«ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ

Ανακοίνωση ΣΕΠΕ ΛΗΜΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταγγελία: Απολύουν αναπληρώτρια νηπιαγωγό τρίμηνης σύμβασης στη Λήμνο

ΙΝΕ -ΓΣΕΕ: Ο αντίλογος στην έκθεση  Πισσαρίδη για την εκπαίδευση

Τα καρέ της σχολικής πραγματικότητας στην αφετηρία του 2021.Της Μαρίας Α. Δρακάκη

Ελάχιστη βάση εισαγωγής ποια Πανεπιστήμια θα μείνουν χωρίς φοιτητές. Τα σχέδια του Υπουργείου

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password