Σύλλογος Σωκράτης: Νέα κρούσματα σε σχολεία του Μενιδίου!

ΝΕΑ  ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ  ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ  ΣΕ  ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

ΝΑ  ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ  ΤΑ  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ  ΥΓΕΙΑΣ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Νέα  θετικά  κρούσματα  κορωνοϊού (καθημερινά και νέα σχολεία) διαπιστώθηκαν  σε σχολεία της περιοχής  ευθύνης του Συλλόγου μας. Αυτή τη φορά  στο 4ο  και 18ο  δημοτικά σχολεία Αχαρνών.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ενημερώθηκε από τους συλλόγους διδασκόντων των σχολικών μονάδων και δηλώνει κατηγορηματικά ότι:

Καταγγέλλουμε την  οποιαδήποτε προσπάθεια των αρμόδιων υπηρεσιών να υποβαθμίσουν  το συγκεκριμένο γεγονός και να μην προχωρήσουν στη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Η επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο διασφάλισης της υγείας τόσο των παιδιών και των οικογενειών τους, όσο και των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων σ’ αυτά, προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους.

Καλούμε την Περιφέρεια, τη διεύθυνση εκπαίδευσης, τον δήμο Αχαρνών να πάρουν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα χωρίς καμία χρονοτριβή, να δώσουν τώρα εντολή οι αρμόδιοι να κλείσουν  τα συγκεκριμένα  τμήματα που εμφανίστηκαν τα διαγνωσμένα κρούσματα μαθητών, εκπαιδευτικών.

Να σταλεί τώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να προχωρήσει στα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ  σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς  και σε ευρεία  ιχνηλάτηση των επαφών.

Να ξεκινήσει κατά προτεραιότητα  ο εμβολιασμός στα σχολεία.

Δε  δεχόμαστε  καμία  δικαιολογία και ολιγωρία που  βάζουν  σε κίνδυνο  την υγεία  των μελών της σχολικής  κοινότητας  σε μια  προσπάθεια να δικαιολογηθούν  οι  ελλείψεις και οι ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής.

ΜΕ  ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΔΕΝ  ΠΑΙΖΕΙ  ΚΑΝΕΙΣ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password