Η κατάθλιψη της πανδημίας χτυπάει τα παιδιά. Αύξηση ψυχικών διαταραχών στους μαθητές

Σημαντική αύξηση στις ψυχικές διαταραχές των παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών καταγράφει έρευνα του κέντρου πρόληψης και νοσημάτων στις Η.Π.Α.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα ” Καθημερινή” το 2020 αυξήθηκε κατά 31% η προσαγωγή στο νοσοκομείο λόγω ψυχικών διαταραχών των παιδιών μεταξύ των ηλικιών 12 έως 17 και κατά 24% των ηλικιών 5 έως 11  σε σχέση με το 2019.

Κλεισμένοι στο σπίτι, οι μαθητές περνούν πολλές ώρες της ημέρας τους καθηλωμένοι μπροστά σε μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, νιώθοντας την έλλειψη των φίλων και των δασκάλων τους. Κάποια παιδιά έχουν απογοητευτικά αποτελέσματα στις εξετάσεις τους, άλλα παθαίνουν κατάθλιψη, ενώ άλλα πρέπει να επιβιώσουν σε οικογένειες που μαστίζονται από την ανεργία.

Είναι βέβαιο ότι τα πιο ευάλωτα παιδιά είναι εκείνα που υποφέρουν περισσότερο, καθώς η διατάραξη της οικογενειακής γαλήνης και η οικονομική δυσπραγία είναι μεγαλύτερη, έχουν ελαττωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες ψυχικής υποστήριξης και διαθέτουν λιγότερα ηλεκτρονικά μέσα προκειμένου να «συνδεθούν» με το σχολείο τους.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password