Διευκρινίσεις Πρυτάνεων για την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Σε διευκρινίσεις µετά τις… εύλογες απορίες που προκάλεσε η ανακοίνωσή τους προχώρησαν οι πρυτάνεις.

Πριν από λίγες µέρες, η ανακοίνωση των διοικήσεων των ΑΕΙ αναγνώστηκε ως ένα κείμενο αντίθεσης σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας που προβλέπουν βάση εισαγωγής και µείωση του αριθμού εισακτέων.

Λίγη ώρα αργότερα, οι πρυτάνεις προχώρησαν σε διευκρινίσεις σημειώνοντας ότι η Σύνοδος επιβεβαιώνει την παλαιότερη θέση της για την αναγκαιότητα καθορισµού της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής φοιτητών/τριών στα ακαδημαϊκά τμήματα µε βάση ακαδημαϊκά κριτήρια και µάλιστα µε τρόπο ώστε να ενισχύεται η αυτονομία των πανεπιστημίων.

Υπογράμμισαν όμως ότι δεν πρέπει να συνδεθεί η οικονοµική ενίσχυση των περιφερειακών πανεπιστημίων µε τον αριθμό εισακτέων.

Κι ενώ για τη βάση εισαγωγής τα «πνεύματα ηρέμησαν» µετά τις διευκρινίσεις, αγκάθι στο διάλογο πανεπιστημίων και πολιτικής ηγεσίας παραμένει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, µε το µέλος του Προεδρείου της Συνόδου και πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη να κάνει λόγο σε δηλώσεις του για «δυσλειτουργία µε την παρουσία αστυνομικών µέσα στα πανεπιστήμια, καθώς αυτοί θα λογοδοτούν µόνο στον αρχηγό τους, στις αστυνομικές αρχές».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Tο σκεπτικό για το άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουάριου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Τι προβλέπει σε 10 ερωτήσεις και απαντήσεις

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΔΟΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μέχρι 25/1 οι αιτήσεις αναπληρωτών για την Ενισχυτική Διδασκαλία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με email η βαθμολογία του Α΄ τετραμήνου | Εγκύκλιος

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password