Όχι από τη Σύνοδο των πρυτάνεων στο νομοσχέδιο. ΥΠΑΙΘ: Οι αλλαγές θα προχωρήσουν 

Έντονα αρνητική σε σχέση με την προηγούμενη στάση της το Δεκέμβριο του 2020 ήταν η Σύνοδος των Πρυτάνεων στην πρόσφατη σύγκλησή της τη Δευτέρα 18/1/2021

Σε όλα τα βασικά ζητήματα που θέτει το νομοσχέδιο με μεγάλη πλειοψηφία οι πρυτάνεις διατύπωσαν τις έντονες αντιρρήσεις τους.

Σε σχέση με την ελάχιστη βάση εισαγωγής διατυπώθηκαν έντονες επιφυλάξεις για το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της καθιέρωσής της στους εισακτέους των περιφερειακών ΑΕΙ.  Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς η μείωση των εισακτέων στα περιφερειακά ΑΕΙ  θα κυμαίνεται από 30 έως 60%.

Με το θέμα αυτό του αριθμού δηλαδή των φοιτητών συνδέεται η χρηματοδότηση των ΑΕΙ.

Σε ότι αφορά στη διάταξη για τη διαγραφή των αιωνίων φοιτητών η σύνοδος των πρυτάνεων υπογραμμίζει ότι αυτή είναι ελλιπής και ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει.  Οι πρυτάνεις τονίζουν επίσης την πιθανότητα η συγκεκριμένη ρύθμιση να δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις.

Το ίδιο πιστεύουν και για τον πειθαρχικό κώδικα που ορίζει το υπουργείο. «Ζητήματα πειθαρχικού κανονιστικού πλαισίου αφορούν το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ. Προτάθηκε η εισαγωγή πειθαρχικών διατάξεων στον εσωτερικό κανονισμό των ΑΕΙ»

Σε ότι αφορά τέλος την παρουσία της ακαδημαϊκής αστυνομίας στο χώρο των πανεπιστημίων η θέση παραμένει ίδια, ότι δηλαδή το συγκεκριμένο σώμα θα πρέπει να ελέγχεται από τις πρυτανικές αρχές και όχι από την Ελληνική Αστυνομία.

Παρά τις αντιδράσεις πανεπιστημιακής κοινότητας υπουργός Νίκη Κεραμέως δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στις συγκεκριμένες αλλαγές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Τι προβλέπει σε 10 ερωτήσεις και απαντήσεις

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΔΟΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μέχρι 25/1 οι αιτήσεις αναπληρωτών για την Ενισχυτική Διδασκαλία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με email η βαθμολογία του Α΄ τετραμήνου | Εγκύκλιος

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password