Ν.Ελευθερόγλου: Η ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι για να κάνει περιπολίες στα ΑΕΙ

 Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας νοήμων άνθρωπος που πιστεύει ότι πανεπιστήμια δεν χρειάζονται φύλαξη.
Και τη χρειάζονται, διότι η πανεπιστημιακή κοινότητα εγκλωβίστηκε από τη μια στο σύνδρομο της τραυματικής εμπειρίας του Πολυτεχνείου του 73 και από την άλλη στην ανικανότητα της Πολιτείας, χρόνια τώρα, να προστατεύσει τους διδάσκοντες και τους φοιτητές.
Δυστυχώς στη χώρα μας ΑΕΙ μετατράπηκαν εργαστήρια παραγωγής κομματικών στελεχών, σε «εκτροφεία» ψευδοεπαναστατών, μπαχαλάκηδων και διαφθοράς, που απαξίωναν έργα και τις η ημέρες τους το δημόσιο πανεπιστήμιο. Από κοντά και η χαμηλή χρηματοδότηση των κρατικών ιδρυμάτων από την Πολιτεία, καθώς η Παιδεία σχεδόν ποτέ στη χώρα μας δεν πήρε ό,τι της αναλογούσε από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Συνέπεια όλων αυτών, οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί να γίνονται όμηροι αυτής της θλιβερής πραγματικότητας, που έδιωχνε κόσμο από τα ελληνικά πανεπιστήμια, τα οποία, παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη και να ξεχωρίζουν. Σήμερα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτίμησε ότι η κοινωνία είναι ώριμη να κάνει αποδεκτή μια νέα πραγματικότητα, που θέλει τα πανεπιστήμια να επιτελούν πραγματικό ρόλο τους. Ο οποίος είναι απλός και κατανοητός. Να παρέχουν γνώση σε υψηλό επίπεδο και οι φοιτητές και οι «δάσκαλοι» να είναι ασφαλείς και προσηλωμένοι στους στόχους τους. Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση 1821 αποφάσισε να πράξει αυτονόητο.
Έλα, όμως, που αυτό το αυτονόητο δεν αρέσει στις οργανωμένες μειοψηφίες, οι οποίες άρχισαν την επαναστατική γυμναστική και τις συγκρούσεις με την ΕΛ.ΑΣ στον δρόμο, μια και τα πανεπιστήμια δεν λειτουργούν με φυσική παρουσία.
Έλα, όμως, που και η κυβέρνηση έδωσε σε όλους αυτούς τους φωνασκούντες ωραία… πάσα, βάζοντας αστυνομικούς μέσα στα πανεπιστήμια για να τα φυλάνε. Στην πατρίδα μας οι αστυνομικοί έχουν μετατραπεί σε θεράποντες διά πάσαν νόσον θου, κύριε, μη συνεχίσω συστήματος. Δεν έχουν, κύριοι του υπουργείου Παιδείας, καμία θέση τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στα πανεπιστήμια.
Τα ΑΕΙ πρέπει τα ΑΕΙ. Να βρουν (αφού τους δοθούν κονδύλια) να τα φυλάσσονται μόνα τους, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τις ευθύνες. Να μην μπορεί μπαινοβγαίνει κανείς που έχει σε αυτά. Να υπάρχουν κάρτες εισόδου.
Η Αστυνομία να παρεμβαίνει μόνο όταν καλείται για αδικήματα του Ποινικού Κώδικα. Οι αστυνομικοί δεν είναι σάκος του μποξ ούτε παιδονόμοι. Θα είναι πράξη γενναιότητας να αλλάξει η κυβέρνηση την απόφασή της.
Είναι λάθος. Άλλο φύλαξη, στην οποία συμφωνούν σχεδόν όλοι, και άλλο η ΕΛ.ΑΣ. να κόβει… περιπολίες εντός ΑΕΙ. Ιδιαίτερα σε εποχές που φουντώνει και το κίνημα #MeToo.
Οι αστυνομικοί δεν είναι σάκος του μποξ ούτε παιδονόμοι. Θα είναι πράξη γενναιότητας να αλλάξει η κυβέρνηση την απόφασή της. Είναι λάθος
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “POLITICAL”

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password