Μαθητικός Ποιητικός Διαγωνισμός για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Έγκριση του Πανελλήνιου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού, για το σχολικό έτος 2020- 2021

Σχετικό έγγραφο: τo με αρ. πρ. 2171/Δ2,Υ2/11-01-2021 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Απαντώντας στο από 18-12-2020 αίτημά σας, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 02/07-01-2021 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε για το σχολικό έτος 2020-2021, την διεξαγωγή του Πανελλήνιου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού με τίτλο: «…ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ» που απευθύνεται σε μαθητές/τριες των Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων και όλων των τύπων σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Ο Δήμος Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων

προκηρύσσει το διαγωνισμό με την επωνυμία “ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΣΤΡΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ” για το καλύτερο λυρικό ποίημα, εμπνευσμένο από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Για την Α΄/θμια και Β΄/θμια Εκπαίδευση τα ποιήματα θα επιλέξουν οι διδάσκοντες φιλόλογοι και δάσκαλοι, (αυστηρά) ένα από κάθε Σχολείο και θα τα υποβάλλουν στο Δήμο Καλαβρύτων, σύμφωνα με τους όρους της Προκήρυξης.

Για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα ποιήματα να αποσταλούν απευθείας στο Δήμο Καλαβρύτων. Αρμόδια Επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τα ποιήματα.

Η επίδοση των Βραβείων θα γίνει στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, σε επίσημη τελετή, στις 13 Δεκεμβρίου 2021, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

ΟΡΟΙ-ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

 1. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό μέχρι δύο διαδοχικές χρονιές έχουν οι μαθητές – φοιτητές όλων των όπου γης δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι. παντού όπου διδάσκεται η Ελληνική Γλώσσα.
 2. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους,
 3. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στο διαγωνισμό δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους/τις μαθητές/-ήτριες ή το σχολείο,
 4. Τα ποιήματα να είναι σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα και να περιέχονται στο Δήμο Καλαβρύτων έως 30 Ιουνίου 2021 (Διεύθυνση: Ευσ. Κηπουργού 6, 250 01 Καλάβρυτα)
 5. ‘Για να εξασφαλίζεται η ανωνυμία, το ποίημα πρέπει να φέρει μια συνθηματική επιγραφή ή ψευδώνυμο, ενώ το ονοματεπώνυμο του μαθητή, του διδάξαντος, καθώς και η διεύθυνση του σχολείου να αναγράφονται σε σημείωμα εσώκλειστο σε φάκελο αδιαφανή, καλά σφραγισμένο και συρραμμένο στο ποίημα. –
 6. Ο Δήμος Καλαβρύτων μπορεί να απονείμει αντί βραβείου, έπαινο ή εύφημη μνεία.
 7. Ο Δήμος Καλαβρύτων αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού και της διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων και των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών.-
 8. Από τα υποβληθέντα έργα των μαθητών/-τριών, θα δημοσιευτούν σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο μόνο τα διακριθέντα και μετά από συναίνεση μέσω Υπεύθυνης Δήλωσης του ασκούντος την επιμέλεια του μαθητή ή της μαθήτριας.
 9. Από τα υποβληθέντα έργα των μαθητών/-τριών δεν θα υπάρξουν έσοδα για τον Δήμο Καλαβρύτων ή για άλλον (με εμπορία ή διαφήμιση κ.λπ.) και δεν θα χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς [προσηλυτιστικό, προπαγανδιστικό ή στρεφόμενο κατά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού] ειμή μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς,.

ΒΡΑΒΕΙΑ

 1. Τέσσερα (4) βραβεία, ένα για το Δημοτικό, ένα για το Γυμνάσιο, ένα για το Λύκειο και ένα για Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. – με έπαθλο 500 ευρώ για το καθένα – στο μαθητή– φοιτητή ή μαθήτρια–φοιτήτρια που έγραψε το καλύτερο ποίημα.
 2. Οκτώ (8) επαίνους, δύο για το Δημοτικό, δύο για το Γυμνάσιο, δύο για το Λύκειο και δύο για Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι., με έπαθλο 300 ευρώ για τον καθένα.
 3. Εύφημη μνεία ευδόκιμης διδασκαλίας στο φιλόλογο καθηγητή ή δάσκαλο.

Φορέας διοργάνωσης του Διαγωνισμού

Δήμος Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων Ροδοπούλου Μαρία, Δήμος Καλαβρύτων 25001, 2692360403, dimos@kalavrita.gr

Διοργανωτές

 1. Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα,
 2. Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Η προκήρυξη ΕΔΩ: ΑΘΛΟΝ 1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όχι από τη Σύνοδο των πρυτάνεων στο νομοσχέδιο. ΥΠΑΙΘ: Οι αλλαγές θα προχωρήσουν

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tο σκεπτικό για το άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουάριου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καταγγελίες μαθητών ότι χρεώνονται για την τηλεκπαίδευση

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password