Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος “ΑΧΑΡΝΕΣ 2020”

Έγκριση συμμετοχής σχολικών θεατρικών ομάδων στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – ΑΧΑΡΝΕΣ 2020

Σχετ. έγγραφο: το με αρ. πρ. 149179/Υ2,Δ2/03-11-2020 εισερχόμενο του οικείου Υπουργείου.

Έγκριση διεξαγωγής

Σε απάντηση του από 19-06-2020 αιτήματός σας σχετικά με την έγκριση του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – ΑΧΑΡΝΕΣ 2020 και λαμβάνοντας υπόψη το υπ’αρίθμ.51/29-10-2020 απόσπασμα Πρακτικού του ΙΕΠ, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνεται η διεξαγωγή του εν λόγω Φεστιβάλ, διαδικτυακά, από την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 έως την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, για τους/τις μαθητές/τριες της Δ΄τάξης Δημοτικού Σχολείου και όλων των τάξεων και των τύπων Γυμνασίου και Λυκείου, Γενικής και Ειδικής Αγωγής, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Συνεργασία φορέων

Το Φεστιβάλ υλοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Τμήμα Αρχαιολογίας & Ιστορικής Έρευνας και Τμήμα Πολιτισμού, της ΔΗ.Κ.Ε.Α. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ανάπτυξης) καθώς και του μη κερδοσκοπικού φορέα ΕΠΙΣΚΗΝΙΟ (Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών).

Τι περιλαμβάνει το Φεστιβάλ

Το εν λόγω Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις τραγωδίας, σατυρικού δράματος και κωμωδίας, καθώς και έργα της νεότερης δημιουργίας εμπνευσμένα από το αρχαίο δράμα. Επίσης στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι σχολικές μονάδες με θεατρικό αναλόγιο, συναυλίες, χορόδραμα, εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας σχετικές με το αρχαίο θέατρο.

Κάθε σχολείο που επιθυμεί να συμμετάσχει οφείλει να υποβάλει συμπληρωμένα:

αίτηση, βεβαίωση συμμετοχής, βασικές πληροφορίες για το έργο και τους συντελεστές, άδεια φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης από τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών.

Αιτήσεις μέχρι

Τα σχολεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2021.

 Το κείμενο-σενάριο του έργου που θα παρουσιασθεί θα είναι είτε το πρωτότυπο είτε η διασκευή του.

Η διοργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ έχει μεριμνήσει ιδιαιτέρως για τις συμμετοχές των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής, στις οποίες δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν τον χρόνο και τις συνθήκες συμμετοχής τους.

Επισημαίνεται ότι το θεατρικό έργο θα πρέπει να έχει διάρκεια 40-45 λεπτά. Στις θεατρικές ομάδες που θα συμμετάσχουν θα απονεμηθεί Έπαινος Συμμετοχής.

Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ είναι προαιρετική και χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας που έχει την ευθύνη οργάνωσης και συντονισμού στο τηλέφωνο 210-2322878 καθώς και το Τμήμα Πολιτισμού στο τηλέφωνο 210-2072326. Αίτηση και όρους συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα: https://arxaiologikoacharnes.wordpress.com/ .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όχι από τη Σύνοδο των πρυτάνεων στο νομοσχέδιο. ΥΠΑΙΘ: Οι αλλαγές θα προχωρήσουν

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tο σκεπτικό για το άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουάριου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καταγγελίες μαθητών ότι χρεώνονται για την τηλεκπαίδευση

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password