Όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

«Η δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι µια έμμεση παραδοχή ότι η νομοθέτηση της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου απέτυχε στην πράξη;». Είναι ένα ερώτηµα της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, από τα πολλά που καταθέτει μαζί µε τις ενστάσεις της για τη λειτουργία του νέου σώματος της ΕΛ.ΑΣ.

Το συνδικαλιστικό σωματείο κάνει λόγο για περιορισμένες δυνατότητες και αμφίβολη εκπαίδευση των 1 .000 ειδικών φρουρών που αναμένεται να προσληφθούν το επόμενο διάστημα, αναφέρει χαρακτηριστικά η Ενωση, σχολιάζοντας ότι «είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που κάθε ζήτημα που ανακύπτει και δεν µπορεί να επιλυθεί άλλως, ανατίθεται στην Ελληνική Αστυνομία».

Όπως σημειώνει η Ενωση, σε περίπτωση έκνομης ενέργειας εναντίον τους που θα υπερβαίνει τις δυνατότητές τους (επίθεση µε μολότοφ, μαχαίρι ή από µεγάλο αριθμό ατόμων κ.λπ.), θα κληθούν να επέμβουν οι ίδιες Υπηρεσίες που υπάρχουν και σήμερα (διμοιρίες ΜΑΤ-ΑσφάλειαΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ-Α.Δ. κ.λπ.), μεταφέροντας όλες τις ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ., την ώρα που τα πανεπιστήμια έχουν αυτοδιοίκητο. Παράλληλα θέτει ερωτήματα για το «ποιος εγγυάται σωματική ακεραιότητα των άοπλων αστυνομικών σε χώρους που ακόμα και σήμερα οργανωμένες αστυνομικές δυνάμεις δεν καλούνται να επέμβουν;».

Τέλος η Ενωση σχολιάζει ότι οι προσλήψεις έρχονται την ώρα που «η κοινωνία οικονοµικά βρίσκεται σε οικονοµικό λοκντάουν εξαιτίας της πανδημίας» και χωρίς ο προϋπολογισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να έχει αυξηθεί.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταγγέλλει µάλιστα ότι αν και προσπάθησε να καταθέσει τις απόψεις της στη διαδικτυακή πλατφόρμα opengov.gr, όπου είχε τεθεί προς διαβούλευση το νομοσχέδιο, δεν τα κατάφερε, καθώς όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ιστοσελίδα δεν λειτουργεί.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα  “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Καταγγελία: Απολύουν αναπληρώτρια νηπιαγωγό τρίμηνης σύμβασης στη Λήμνο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κλειστά σχολεία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα Τέταρτη 20/1/2021. Αναλυτική λίστα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γραφείο Τύπου ΥΠΑΙΘ: 14 καίρια ερωτήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επιβεβαιώνεται το άνοιγμα Γυμνασίων –  Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου (vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρευνα: Μόλις το 24% των μαθητών έχει πλήρη πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές για να λάβουν το voucher 200 ευρώ για tablet, laptop, desktop

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Ένα κανάλι τηλεκπαίδευσης στα κελιά της φυλακής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι θα γίνει φέτος με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Ποιες είναι οι ημερομηνίες για τις διαδικασίες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Όλες οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Τι θα ισχύσει από φέτος και τι από του χρόνου

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password