Ταραντίλης: Μετά από εύλογο χρονικό διάστημα θα ανοίξουν τα σχολεία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, σε ερώτηση για το άνοιγμα Γυμνασίων & Λυκείων παρέπεμψε το ζήτημα στις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων

Δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα

Επί της ουσίας απέφυγε να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα, καθώς όπως είπε εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. «Μέχρι στιγμής έχουμε ανοίξει τα δημοτικά σχολεία και μόλις κάναμε ένα γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Γι΄ αυτό πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα

ώστε να ανοίξουμε με ασφάλεια τις υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων», σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εάν το άνοιγμα του λιανεμπορίου φέρει πολλά νέα κρούσματα τότε δύσκολα θα ανοίξουν οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες.

Στοιχεία από το άνοιγμα της Α/θμιας

Πάντως, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό και το γεγονός ότι η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολείων ειδικής αγωγής πήγε εξαιρετικά καλά, καθώς δεν χρειάστηκε να κλείσουν παρά μόνο 3 στα 10.000 τμήματα σε όλη την επικράτεια. 

Άνοιγμα 1η Φεβρουαρίου

Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρξει κάποια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία τους αναμένεται να γίνει την 1η Φεβρουαρίου.

Το σενάριο για τις 25 Ιανουαρίου

δεν φαίνεται να είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, καθώς οι επιστήμονες της επιτροπής έχουν ζητήσει να δοθεί ένα περιθώριο 15 ημερών πριν υπάρξει και επιπλέον αύξηση της κινητικότητας στους δρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιβεβαιώνεται το άνοιγμα Γυμνασίων –  Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου (vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξ αποστάσεως προφορικά ή γραπτά η εξεταστική στα ΑΕΙ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντιρρήσεις Πανεπιστημίων για την ελάχιστη βάση εισαγωγής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές για να λάβουν το voucher 200 ευρώ για tablet, laptop, desktop

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τροποποίηση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password