Σαρηγιάννης: Από τέλη του μήνα ξανά στα «κόκκινα

Στα 700 κρούσματα περί τα τέλη Ιανουάριου και στα 130 στα μέσα Ιουνίου οριοθετεί την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο ίδιος και η ομάδα του εκτιμούν ότι η καθοδική πορεία της καμπύλης που υπάρχει το τελευταίο διάστημα θα κρατήσει μέχρι τις 21 Ιανουάριου, προβλέπουν νέα μείωση κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα, αλλά ελαφρά άνοδο από την επομένη, ώστε μέχρι τα τέλη Ιανουάριου θα φτάσουμε στα περίπου 700 κρούσματα κατά μέσον όρο ημερησίως σε εβδομαδιαία βάση.
Η ομάδα του Δημοσθένη Σαρηγιάννη υπολογίζει με πολυπαραγοντικό τρόπο τα κρούσματα και από τον περασμένο Απρίλιο αποδεικνύεται εξαιρετικά ακριβής, ενώ ο καθηγητής εκτιμά ότι, μετά τις 21 του μήνα, θα υπάρξει επιπεδοποίηση μέχρι τις 25 Ιανουάριου και θα ξεκινήσει η ελαφρώς ανοδική πορεία των κρουσμάτων -κατά 20 με 30 την ημέρα-, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι περίπου τα μέσα Μαρτίου.

Πρόβλεψη Ιουνίου:

Από τότε θα αρχίσει η αποκλιμάκωση μέχρι τον Ιούνιο, οπότε τα κρούσματα αναμένεται να είναι περί τα 130 ημερησίως. Πρέπει να σημειωθεί ότι και οι εμβολιασμοί παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση των κρουσμάτων, αλλά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου από χθες, ενώ στην εξίσωση δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα σενάριο, ούτε για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων ούτε -πολύ περισσότερο- για την επαναλειτουργία της εστίασης, που αποδεδειγμένα αποτελεί πηγή υπερμετάδοσης, καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων: Όλα δείχνουν 1η Φεβρουαρίου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δεν θα υπάρξει παράταση του Α΄ τετραμήνου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές για να λάβουν το voucher 200 ευρώ για tablet, laptop, desktop

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Ένα κανάλι τηλεκπαίδευσης στα κελιά της φυλακής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι θα γίνει φέτος με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Ποιες είναι οι ημερομηνίες για τις διαδικασίες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  «Μαύρος καπνός» από τη συνάντηση ΟΛΜΕ – Υπουργείου Παιδείας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μ. Χρυσοχοΐδης:  Σε 5 Πανεπιστήμια σε πρώτη φάση θα εγκατασταθεί η “ακαδημαϊκή αστυνομία” (ηχητικό)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Όλες οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Τι θα ισχύσει από φέτος και τι από του χρόνου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΥΠΑΙΘ: 15 Ερωτήσεις & Απαντήσεις σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για τα Α.Ε.Ι.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password