Καμιά απόλυση αναπληρωτή – Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία της Λήμνου ΤΩΡΑ!

Καμιά απόλυση αναπληρωτή – Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία της Λήμνου ΤΩΡΑ!

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ αναφορικά με τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στο πλαίσιο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων:

 

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, την ίδια στιγμή που δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο, εδώ και τόσους μήνες, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, κάνουν αγώνα δρόμου να περάσουν ότι προλαβαίνουν από τα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά σχέδια τους.

Ενώ, λοιπόν, ολόκληρος ο λαός βρίσκεται στα σπίτια του, βιώνοντας τις συνέπειες της καραντίνας, το ΥΠΑΙΘ βρίσκει τη “χρυσή ευκαιρία” να διαλύσει ότι απέμεινε όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών!

Αφού θέσπισε τις τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα σε μία νύχτα, αφού πέρασε τη διάταξη για την πρόσληψη αναπληρωτών από τον εκάστοτε διευθυντή Εκπαίδευσης μέσα στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, τώρα έρχεται να φέρει και τις απολύσεις, όπου κρίνει ο κάθε φορά διευθυντής. Σύμφωνα  με εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας, καλούνται οι διευθυντές εκπαίδευσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ίδιοι θα πρέπει να αξιολογήσουν, ως εκπρόσωποι του δημοσίου, αν συνεχίζουν να συντρέχουν λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη τρίμηνης διαρκείας. Έτσι, οι ίδιοι θα πρέπει να κρίνουν “μετά από προσεκτική αξιολόγηση” αν οι λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη εξακολουθούν να υφίστανται, σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσουν στη ΛΗΞΗ της σύμβασης (απόλυση) των συναδέλφων!

Ένα κουμπί απόσταση, λοιπόν, η εργασία από την ανεργία και αυτό θα το πατάει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, όποτε εκείνος το κρίνει. Ένα κουμπί απόσταση και το αν θα έχουν τα προς το ζην οι «τριμηνίτες» συνάδελφοί μας και οι οικογένειες τους. Ένα κουμπί απόσταση αν οι μαθητές μας θα έχουν το δάσκαλό τους, τα νήπια τη νηπιαγωγό τους.

Η τρίμηνη σύμβαση είναι πραγματικά η πιο βάρβαρη εργασιακή σχέση στην εκπαίδευση αυτή τη στιγμή, η οποία μάλιστα δεν είναι συγκυριακή, αλλά ήρθε για να μείνει, αν σκεφτεί κανείς πως πολλοί “τριμηνίτες” συνάδελφοί μας κάλυψαν τελικά πάγια κενά και όχι τα έκτακτα, για τα οποία υποτίθεται προσλήφθηκαν.

Την ίδια στιγμή που ετοιμάζουν τις απολύσεις τους και ενώ ο αριθμός των αναπληρωτών έχει ξεπεράσει τις 50.000, τα σχολεία παραμένουν με χιλιάδες ακάλυπτα κενά και πολλά άλλα που συνεχώς προκύπτουν λόγω της κατάστασης. Παράλληλα, μας στέλνουν σαν πρόβατα στη σφαγή, παίζοντας κορώνα γράμματα τη ζωή μας στα σχολεία-υγειονομικές βόμβες, ενώ μας “πετάνε”, όποτε τους κάνει κέφι χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν!

⦁ Καλούμε τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να μη προχωρήσει σε καμιά απόλυση αναπληρώτριας νηπιαγωγού ή δασκάλας αναπληρώτριας με τρίμηνη σύμβαση. Μια τέτοια ενέργεια θα είναι σε βάρος όχι μόνο της κάθε συναδέλφισσας, αλλά και σε βάρος των παιδιών αφού θα δημιουργηθούν επιπλέον ελλείψεις και κενά στα σχολεία. Για παράδειγμα, το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας θα μείνει χωρίς ολοήμερο τμήμα αν απολυθεί η συναδέλφισσα αναπληρώτρια τρίμηνης σύμβασης.

⦁ Καλούμε το Υπουργείο παιδείας και τη Διεύθυνση να προχωρήσουν ΤΩΡΑ στην κάλυψη των κενών σε δασκάλους στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και στο Δημοτικό Σχολείο Θάνους.

⦁ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το διορισμό επιπλέον νηπιαγωγών και δασκάλων στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Μύρινας και του Μούδρου ώστε να υπάρχουν ολιγομελή τμήματα όχι πάνω από 15 μαθητές, που θα διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας. Ενδεικτικά, θεωρούμε απαράδεκτο να λειτουργεί το νηπιαγωγείο του Μούδρου με τμήματα των 23 και 24 νηπίων τη στιγμή που υπάρχει αίθουσα που θα μπορεί να στεγάσει και τρίτο τμήμα με διορισμό επιπλέον

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password