Αντιδράσεις για επικείμενη απόλυση 3μηνιτών αναπληρωτών

Εντείνονται οι αντιδράσεις σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων ενόψει της επικείμενης απόλυσης των αναπληρωτών με σύμβαση τρίμηνης διαρκείας. 

Το μέτρο της πρόσληψης αναπληρωτών με τρίμηνες συβάσεις εφαρμόζεται για πρώτη φορά και είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις από τους συνδικαλιστικούς φορείς.

 Ενόψει της λήξης των πρώτων  τέτοιων συμβάσεων το Υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο στις 11/1/2021  στην οποία καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης που είναι κατά το νόμο αρμόδιοι για την ανανέωση των συμβάσεων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι ίδιοι πρέπει να αξιολογήσουν ως εκπρόσωποι του δημοσίου αν συνεχίζουν να συντρέχουν λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη τρίμηνης διαρκείας.

 Στην περίπτωση που κρίνουν “μετά από προσεκτική αξιολόγηση” ότι οι λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη εξακολουθούν να υφίστανται,  τότε πρέπει άμεσα  να δηλώσουν στο ΟΠΣΥΔ τη σχετική τελική τους κρίση, το αργότερο μέχρι και την επόμενη ημέρα της, κατά περίπτωση, συμβατικής λήξης της αρχικής σύμβασης τρίμηνης διάρκειας.

 Στην περίπτωση που  είτε οι Διευθυντές εκπαίδευσης  κρίνουν ότι οι λόγοι  προσλήψεις πλέον δεν υφίστανται , είτε οι ίδιοι οι αναπληρωτές δεν επιθυμούν την ανανέωση της σύμβασης,  τότε οφείλουν  να καταχωρίσουν  στο πεδίο «Online Κατάσταση του Εκπαιδευτικού» του φακέλου του εκπαιδευτικού στο ΟΠΣΥΔ την ένδειξη «Λήξη Σύμβασης – Covid 19» και την αντίστοιχη ημερομηνία), προκειμένου αυτοδικαίως να ενεργοποιείται το σύνολο των υφιστάμενων αιτήσεων του υποψηφίου σε ενδεχόμενο μεταγενέστερης πρόσληψής του, υπό τις κατά περίπτωση ισχύουσες διατάξεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δεν θα υπάρξει παράταση του Α΄ τετραμήνου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Νέες ημερομηνίες για τις αιτήσεις για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Ένα κανάλι τηλεκπαίδευσης στα κελιά της φυλακής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι θα γίνει φέτος με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Ποιες είναι οι ημερομηνίες για τις διαδικασίες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Δ. Κονταράκη: Αν κάποιος έχτιζε µε τούβλα την πόρτα στο Κέμπριτζ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Όλες οι πολιτικές αντιδράσεις για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ. Ναι από Ο.Π.Α., Όχι από Πάντειο, Ναι μεν αλλά, από ΑΠΘ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Όλες οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Τι θα ισχύσει από φέτος και τι από του χρόνου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΥΠΑΙΘ: 15 Ερωτήσεις & Απαντήσεις σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για τα Α.Ε.Ι.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password