Γιώργος Καλαντζής: Ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων μιλά για τους υπουργούς Παιδείας

Ο Γιώργος Καλαντζής Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας διανύει το δέκατο χρόνο στη θέση αυτή.

Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση κρατικού στελέχους που έχει παραμείνει για πολλά χρόνια στη θέση του υπηρετώντας  πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις και υπουργούς παιδείας.

 Ο Γιώργος Καλαντζής παραχώρησε συνέντευξη στην “Καθημερινή της Κυριακής” και στον δημοσιογράφο Α.Λακασά,  όπου ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται στους έξι υπουργούς Παιδείας με τους οποίους συνεργάστηκε τη δεκαετία που βρίσκεται στη θέση αυτή.

 Μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του αναφέρει: 

  • Η Αννα Διαμαντοπούλου είχε βαθιά προσήλωση στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, γιατί πίστευε ότι μόνον έτσι αλλάζει μια χώρα. Θαύμαζα το πείσμα της να προχωρήσει παρά τις χυδαίες επιθέσεις που δεχόταν. Η υποψηφιότητα για τον ΟΟΣΑ τιμάει την Ελλάδα.
  • Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καθηγητής διεθνούς εμβέλειας, προσέφερε ανεκτίμητη υπηρεσία στα θέματα της Θράκης και έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα στην οριοθέτηση των διακριτών ρόλων Πολιτείας – Εκκλησίας.
  • Ο Ανδρέας Λοβέρδος άλλαξε τη θέση της χώρας στον διεθνή θρησκευτικό χάρτη με τον νόμο 4301/2014. Εκανε την προοδευτικότερη μεταρρύθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης και εκσυγχρόνισε το νομικό καθεστώς της Εκκλησίας της Κρήτης.
  • Ο Αριστείδης Μπαλτάς είναι ένας δάσκαλος, ένας διανοούμενος, ένας βαθιά πνευματικός άνθρωπος, αλλά δεν του δόθηκε ο χρόνος που έπρεπε. Εσωσε πολλές καταστάσεις.
  • Ο Νίκος Φίλης είναι πολύ συναισθηματικός, σε μια διαρκή εσωτερική πάλη για το τι είναι δίκαιο. Εχει μια γλυκύτητα που ταιριάζει υπέροχα με το βιτριολικό του χιούμορ. Είναι ο μοναδικός υπουργός Παιδείας που σε εκλογές για ανάδειξη νέου μητροπολίτη βρέθηκε ψηφοδέλτιο με το όνομά του.
  • Ο Κώστας Γαβρόγλου είναι ο ιδεότυπος του αστού του οικουμενικού ελληνισμού. Είχε τη γενναιότητα να προχωρήσει στη μοναδική μεταρρύθμιση για τη σαρία στη Θράκη με κριτήριο όχι τον εύκολο εντυπωσιασμό αλλά τον σεβασμό στη μουσουλμανική μειονότητα και στα εθνικά συμφέροντα. 
  • Για τη νυν υπουργό Νίκη Κεραμέως; – Οι απολογισμοί γίνονται όταν οι δρόμοι χωρίζουν, αλλά θα ήταν άδικο να μην πω πόσο εργατική και στοχοπροσηλωμένη είναι. Και, κυρίως, κρατάει τον λόγο της.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δεν θα υπάρξει παράταση του Α΄ τετραμήνου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Νέες ημερομηνίες για τις αιτήσεις για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Ένα κανάλι τηλεκπαίδευσης στα κελιά της φυλακής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι θα γίνει φέτος με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Ποιες είναι οι ημερομηνίες για τις διαδικασίες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Δ. Κονταράκη: Αν κάποιος έχτιζε µε τούβλα την πόρτα στο Κέμπριτζ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Όλες οι πολιτικές αντιδράσεις για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ. Ναι από Ο.Π.Α., Όχι από Πάντειο, Ναι μεν αλλά, από ΑΠΘ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Όλες οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Τι θα ισχύσει από φέτος και τι από του χρόνου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΥΠΑΙΘ: 15 Ερωτήσεις & Απαντήσεις σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για τα Α.Ε.Ι.

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password