«Πανεπιστήμια» και… πανεπιστήμια! Της Άννας Παναγιωταρέα

Σε όποιο πανεπιστήμιο πήγαν, είδαν να γίνεται αποδεκτή ανάλογη συμπεριφορά φοιτητών;

ΒΡΕΘΗΚΑΝ οκτακόσιοι τόσοι καθηγητές

που υπηρετούν στα ελληνικά πανεπιστήμια -θα µου πείτε και τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν στις 15.000 συνολικά- που υπογράφουν δημόσια διαμαρτυρία επειδή το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να βάλει τάξη στα πανεπιστήμια.

Και καλά οι οκτακόσιοι τόσοι. Οι χιλιάδες υπόλοιποι παριστάνουν τη σιωπηρή πλειοψηφία; Τα πανεπιστήμια είναι ξέφραγο αμπέλι. Η διακίνηση ουσιών ελεύθερη. Η καταφυγή περιθωριακών στοιχείων ελεύθερη.

Το παρεμπόριο ελεύθερο. Φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς τραμπουκίζουν τους πάντες.

Πρυτάνεις έχουν νοσηλευτεί µε σπασμένο κεφάλι στο νοσοκομείο. Πρυτάνεις έχουν προπηλακιστεί εντός της Συγκλήτου. Καθηγητές έχουν δαρθεί ανηλεώς και δημόσια εξευτελιστεί από φοιτητές.

Πόρτες σε πρυτανικά και καθηγητικά γραφεία έχουν κτιστεί µε τούβλα και τσιμεντόλιθους επειδή «τα παιδιά» διαφωνούν µε αποφάσεις της Συγκλήτου ή µε τη βαθμολογία ή µε το µάθηµα ή και µε την παρουσία καθηγητών που «δεν εγκρίνουν».

ΠΡΥΤΑΝΙΚΑ γραφεία έχουν καταληφθεί,

οι πρυτανικές αρχές έχουν μεταφερθεί σε άλλα κτίρια, πιο προφυλαγμένα στην προσπέλασή τους.

Στα κτιριακά συγκροτήματα υπάρχουν «στέκια» κατειλημμένα -από… πάντα- από αναρχικούς φοιτητές και εξωπανεπιστημιακά «μπουμπούκια». Καθηγητές και πρυτάνεις δεν περνούν απέξω µήπως και ενοχλήσουν.

Φυσικά, η καταστροφή των υποδομών, η λεηλασία στις αίθουσες, στα εργαστήρια στα γραφεία, οι κλοπές υλικών γίνονται σε πάρτι, µετά από συγκεντρώσεις, για πλάκα, εις υγείαν ηµών των φορολογουμένων.

Το ερώτηµα είναι καίριο: Σχεδόν όλοι οι καθηγητές των ΑΕΙ μετέχουν συνεδρίων σε ξένα πανεπιστήμια, καλούνται να δώσουν διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια, προσκαλούνται να διδάξουν σε ξένα πανεπιστήμια.

Είµαι βέβαιη ότι και ανάμεσα στους οκτακόσιους τόσους υπάρχουν καθηγητές µε σχετική εµπειρία.

Σε όποιο πανεπιστήμιο πήγαν, είδαν να γίνεται αποδεκτή ανάλογη συμπεριφορά φοιτητών;

Ακουσαν για ξυλοδαρμούς καθηγητών ή για διαπόμπευση πρυτανικών αρχών, για φθορές στις υποδομές, στα εργαστήρια; Είδαν τοίχους των πανεπιστημίων στο χάλι των δικών µας;

Είδαν να μπαίνουν στα κτίρια φοιτητές χωρίς να ελέγχονται από ηλεκτρονικά συστήματα και να περνούν µέσα στους χώρους διδασκαλίας, στις βιβλιοθήκες, χωρίς κάρτα;

ΕΝΤΕΛΕΙ, µήπως οι οκτακόσιοι τόσοι

διαμαρτυρόμενοι καθηγητές μπορούν να µας υποδείξουν ΕΝΑ πανεπιστήμιο στο οποίο δεν λειτουργεί πειθαρχικό σώµα ώστε να ελέγχεται η συμπεριφορά των φοιτητών απέναντι στους καθηγητές, τους, στις αίθουσες απέναντι στους συμφοιτητές τους, στους κοινούς χώρους, στις βιβλιοθήκες;

Μπορεί οι φοιτητές να δέρνουν, να εξευτελίζουν, να κρατούν αιχμάλωτους καθηγητές, να τους απειλούν, να τους κρεμούν ταμπέλες και να µένουν απολύτως ατιμώρητοι;

Ακόµη χειρότερα: Να ζητούν τα θύματα-καθηγητές να µην τιμωρηθούν;

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ αυτούς τους λόγους

η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απτόητη και αποφασιστική, οφείλει να κάνει αυτό που έπρεπε να είχε γίνει πριν από τριάντα, τουλάχιστον, χρόνια.

Τα ελληνικά «πανεπιστήμια» πρέπει να γίνουν… πανεπιστήμια. Αν δεν γίνουν τώρα, στη διακυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ! 

Ελεύθερος Τύπος, ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ,

apanagiotarea @e-typos.com,  16/01/2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κεραμέως στο Mega για άνοιγμα σχολείων, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, αστυνομία Πανεπιστημίων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι θα γίνει φέτος με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Ποιες είναι οι ημερομηνίες για τις διαδικασίες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φρένο στο άνοιγμα των σχολείων από τους ειδικούς

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password