Ξεκινά η ενισχυτική διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων

Η απόφαση για την ενισχυτική διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την ενισχυτική διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων για τους μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών και των Επαγγελματικών λυκείων.

 Τα μαθήματα αυτά είναι:

1) Ελεύθερο Σχέδιο,

 2) Γραμμικό Σχέδιο,

3) Γαλλικά,

4) Γερμανικά,

 5) Ιταλικά,

6) Ισπανικά,

7) Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση.

Με βάση την υπουργική απόφαση που υπογράφεται από την αρμόδια υφυπουργό Ζ. Μακρή, η ενισχυτική διδασκαλία ειδικών μαθημάτων πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα Λύκεια που έχουν οριστεί από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ως Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (Σ.Κ.Α.Ε.).

Τα Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης συγκροτούνται από ομάδες όμορων Λυκείων, αλλά σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως  σε απομακρυσμένες περιοχές  1 ΣΚΑΕ  μπορεί και να αντιστοιχεί σε ένα μόνο σχολείο 

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στα τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ειδικών μαθημάτων, είναι προαιρετική και απαιτείται αίτηση των γονέων/κηδεμόνων

Η Ενισχυτική Διδασκαλία ειδικών μαθημάτων καλύπτει 2-4 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος.

Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και τέσσερα τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων. Ως τμήμα μαθήματος ορίζεται κάθε ομάδα μαθητών/τριών που παρακολουθούν το ίδιο μάθημα. Σε κάθε τμήμα μαθήματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων συμμετέχουν 12 μαθητές/τριες το ελάχιστο και έως 15 μαθητές/τριες το μέγιστο.

Ένα τμήμα μαθήματος συνεχίζει να υφίσταται εφόσον έχει ενεργούς μαθητές/τριες τουλάχιστον έξι (6).

Στα τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων διδάσκουν κατά προτεραιότητα μόνιμοι εκπαιδευτικοί για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Στις περιπτώσεις που τα τμήματα δεν καλύπτονται από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, προσλαμβάνονται αναπληρωτές/τριες μειωμένου ωραρίου ή/και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας απόφασης και με βάση την κείμενη νομοθεσία για την απασχόληση εκπαιδευτικών, με αμοιβές που αντιστοιχούν σε εκείνες των αναπληρωτών/τριών μειωμένου ωραρίου ή/και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, με χρήση των μορίων τους στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ : Η απόφαση για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Ξεκινά άμεσα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διαδικασία αξιολόγησης μαθητών Γυμνασίου (εγκύκλιος)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Όλες οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Τι θα ισχύσει από φέτος και τι από του χρόνου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΥΠΑΙΘ: 15 Ερωτήσεις & Απαντήσεις σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για τα Α.Ε.Ι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλο το σχέδιο νόμου για την ασφάλεια των ΑΕΙ και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password