Μαθητικός Διαγωνισμός «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο»

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο»

Συμμετοχές έως την 23η Απριλίου 2021

Σχετ. έγγραφο: το με αρ. πρ. 165715/Δ2/4-12-2020 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Απαντώντας στο αίτημα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και τα συνημμένα σε αυτό που αφορά σε έγκριση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας με τίτλο «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο», σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 56/3-12-2020 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνεται η διοργάνωση και διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2020-2021.

Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται

από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, η οποία έχει οριστεί να εορτάζεται από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών την 9η Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία το έτος 2003 εκκινήθηκε η διαδικασία υπογραφής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της Διαφθοράς.

Διενεργείται σε συνεργασία

με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, στο πλαίσιο ενίσχυσης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, και χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος του Διαγωνισμού

είναι η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών στις αρχές της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Επιπλέον, μέσω των δράσεων του Διαγωνισμού επιδιώκεται να καλλιεργηθεί στους μαθητές/τριες η νοοτροπία μηδενικής ανοχής σε συμπεριφορές που σχετίζονται με τη διαφθορά.

Οι κατηγορίες του Διαγωνισμού για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι οι εξής:

Κατηγορία 1η

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες της α’, β’ και γ’ τάξης των δημοτικών σχολείων, οι οποίοι/ες μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά ή σε ομάδες μέχρι τριών ατόμων με ζωγραφική ή κολλάζ σε χαρτί ή άλλο υλικό, αφίσα ή βίντεο.

Κατηγορία 2η

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες της δ’, ε’ και στ’ τάξης των δημοτικών σχολείων, οι οποίοι/ες μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά ή σε ομάδες μέχρι τριών ατόμων με ζωγραφική ή κολλάζ σε χαρτί ή άλλο υλικό, αφίσα ή βίντεο.

Οι κατηγορίες του Διαγωνισμού για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι οι εξής:

Κατηγορία 3η :

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες των γυμνασίων, οι οποίοι/ες μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά ή σε ομάδες μέχρι τριών ατόμων με ζωγραφική ή κολλάζ σε χαρτί ή άλλο υλικό, φωτογραφία, αφίσα, βίντεο, ή ατομικά με γραπτό κείμενο (δημιουργική γραφή) σε μορφή δοκιμίου ή ποιήματος.

Κατηγορία 4η :

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες των λυκείων οι οποίοι/ες μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά ή σε ομάδες μέχρι τριών ατόμων με ζωγραφική ή κολλάζ σε χαρτί ή άλλο υλικό, φωτογραφία, αφίσα, βίντεο, ή ατομικά με γραπτό κείμενο (δημιουργική γραφή) σε μορφή δοκιμίου ή ποιήματος.

Ημερομηνία έναρξης του Διαγωνισμού ορίζεται η 9 η Δεκεμβρίου 2020.

Στην συνέχεια οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων συλλέγουν τα έργα των μαθητών/τριών και τα αποστέλλουν συγκεντρωτικά με καταληκτική ημερομηνία αποστολής την 23η Απριλίου 2021 στα γραφεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Λένορμαν 195 και Αμφιαράου, 10442 Αθήνα (με θέμα «Μαθητικός Διαγωνισμός 2020-2021»).

Για την εγκυρότητα της συμμετοχής λαμβάνεται υπόψη η σφραγίδα του ταχυδρομείου ή της εταιρείας ταχυμεταφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες

οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας www.aead.gr  και να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2132129743 (κα Αικατερίνη Αδοσίδου) και 2131310453 (κα Σοφία Μαρόλλα), καθώς και να αποστείλουν επιστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική δ/νση studentcompetition@aead.gr .

Τέλος, σημειώνεται ότι η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλες οι πολιτικές αντιδράσεις για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ. Ναι από Ο.Π.Α., Όχι από Πάντειο, Ναι μεν αλλά, από ΑΠΘ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τον Απρίλιο οι αλλαγές στη διαδικασία κάλυψης θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλες οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Τι θα ισχύσει από φέτος και τι από του χρόνου

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password