Φρένο στο άνοιγμα των σχολείων από τους ειδικούς

Στο μέλλον, όπως όλα δείχνουν, μετατίθεται το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

Ανησυχίες και φόβοι

Η πλειονότητα ίων λοιμωξιολόγων εκφράζει ανησυχίες και φόβους για νέα έξαρση της επιδημίας στη χώρα από το παράλληλο άνοιγμα εκπαίδευσε και λιανεμπορίου, ζήτημα που αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου

εξετάστηκε και απορρίφθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

 Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου σήμερα, καθώς αρκετοί ειδικοί θέτουν ωε προτεραιότητα την επιστροφή στα θρανία των μαθητών που ετοιμάζονται να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Νίκη Κεραμέως

Αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίζεται η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία έχει εκφράσει προβληματισμούς λέγοντας ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες, καθώς οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και στην Α’ και Β’ Λυκείου.

Αρνητικό το σύνολο των επιστημόνων

Η ίδια πάντως έχει διευκρινίσει ότι αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών.

Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχε αναφέρει και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος εμφανίστηκε αντίθετος με το άνοιγμα στα γυμνάσια και τιε άλλες τάξεις του λυκείου, πλην της Γ’ Λυκείου, λέγοντας:

«Σε μια τέτοια περίπτωση (πλήρους ανοίγματος των σχολείων) το μοντέλο μάς δείχνει ότι η επιδημία στη χώρα μας θα ξέφευγε και πάλι και θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα.

Χωρίς την Γ’ λυκείου, δεν έχουμε εισαγάγει ακόμη αυτή την παράμετρο, θεωρούμε όμως ότι ο επηρεασμός δε θα είναι μεγάλος, αλλά μόνο με το click away οι υπολογισμοί μας καταλήγουν σε υποφερτά επίπεδα κρουσμάτων.

Το θετικό στοιχείο, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι μπορούμε πλέον να λειτουργήσουμε με μερικό άνοιγμα».

Δεν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία

Αναφερόμενος στην εν λόγω απόφαση, μέλος της επιτροπής επιβεβαίωσε στο in.gr ότι «το ζήτημα λειτουργίας της Γ’ Λυκείου θα επανεξεταστεί, παρά το γεγονός ότι και η ίδια υπουργός δεν το θέλει.

Προσωπική μου άποψη, με την οποία συμφωνούν πολλοί συνάδελφοί μου, είναι ότι γυμνάσια και λύκεια δεν μπορούν να ανοίξουν με αυτό το κλίμα στην Αττική και αυξημένο κίνδυνο έξαρσης των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο, αλλά και σε δεκάδες σημεία πανελλαδικά».

Άνοιγμα ανά περιοχή

Άλλο μέλος της επιτροπής σημειώνει ότι θεωρητικά θα μπορούσαν να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια σε περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο, όπως θα εξεταστεί και με το λιανικό εμπόριο. «Αν τα μέτρα λαμβάνονταν ανά περιφέρεια, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει. Στην πράξη όμως δεν θα ήταν σωστό και θα δημιουργούσε μαθητές διαφόρων ταχυτήτων. Στην εκπαίδευση πρέπει να υπάρχει ισότητα μεταξύ των μαθητών».

Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Επιπλέον, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι τα σχολεία έχουν προτεραιότητα σε σχέση με την αγορά, αλλά πρόκειται για δύσκολη η εξίσωση. «Αν θα ανοίξει πρώτα το γυμνάσιο ή το μαγαζί, είναι μια πολιτική απόφαση. Είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν ταυτόχρονα σχολεία και αγορά», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απαιτούμενα δικαιολογητικά για συνάφειες (Μετ. Διδακτ. Integrated MSc)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλες οι πολιτικές αντιδράσεις για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ. Ναι από Ο.Π.Α., Όχι από Πάντειο, Ναι μεν αλλά, από ΑΠΘ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τον Απρίλιο οι αλλαγές στη διαδικασία κάλυψης θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλες οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Τι θα ισχύσει από φέτος και τι από του χρόνου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κεραμέως για το νομοσχέδιο για τα Α.Ε.Ι. : “Θέλουν τη βία και την ανομία αυτοί που αντιδρούν;”

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password