Σύγχυση με τις αντικρουόμενες δηλώσεις Συρίγου

Ενώ στις πρώτες δηλώσεις του ο Υφυπουργός παιδείας έκανε λόγο για ειλημμένη απόφαση για εξ αποστάσεως λειτουργία των ΑΕΙ μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς στις επόμενες δηλώσεις του διευκρίνισε ότι θα κατατεθούν προτάσεις στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και στη συνέχεια θα υπάρξουν αποφάσεις.

Εξ αποστάσεως, κι όχι δια ζώσης

θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου στα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ.  

Πρόσθεσε επίσης ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

κινείται στη λογική να παραμείνουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και για όλο το εαρινό εξάμηνο!

Η δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων έχει ανασταλεί από τον περασμένο Μάρτιο.

 «Προβληματιστήκαμε πάρα πολύ στο αν πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Πάσχα μήπως ανοίξουμε τα Πανεπιστήμια μετά. Κινηθήκαμε στη λογική “καθαρές λύσεις”, δηλαδή να μη λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια διά ζώσης».

Αυτή η δήλωση αιφνιδίασε τους δημοσιογράφους

και άρχισαν να ρωτούν αν η διά ζώσης λειτουργία των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αναστέλλεται μέχρι το Πάσχα και τον υφυπουργό να διευκρινίζει: «Όχι μέχρι το Πάσχα. Όλο το επόμενο εξάμηνο. Μέχρι το τέλος».

Εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Συρίγου:

Συρίγος σε ΣΚΑΪ: Εξ αποστάσεως οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια για το χειμερινό εξάμηνο

Συρίγος: Εξ’ αποστάσεως η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου (vid)

Πάντως, λίγο αργότερα, σε άλλη τηλεοπτική του εμφάνιση (ΣΚΑΪ) ο κ. Συρίγος ανασκεύασε τις προηγούμενες δηλώσεις του υποστηρίζοντας ότι, για το εαρινό εξάμηνο, πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει οριζόντια λύση και δήλωσε ότι θα κατατεθούν προτάσεις στην επιτροπή λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας εφόσον εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ακαδημαϊκά συγγράμματα

Πρόσθεσε δε ότι η εξεταστική θα αρχίσει μετά την παράδοση των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων.

«Σύμφωνα με την εγκύκλιο που είχαμε εκδώσει, τα συγγράμματα επρόκειτο να παραδοθούν σήμερα, ωστόσο σε 6 περιοχές της χώρας υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω των εταιρειών ταχυμεταφορών που έχουν αναλάβει τη διανομή τους. Είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί τους και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι παραδόσεις», επισήμανε ο κ. Συρίγος.

Προτάσεις στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Σε ό,τι αφορά στα εργαστήρια και τις πρακτικές ασκήσεις που απαιτούν παρουσία, ανέφερε ότι «έχουμε ζητήσει από όλα τα πανεπιστήμια να μας πουν τι προγράμματα έχουν που χρειάζονται παρακολούθηση, όπως τα εργαστήρια, και θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, και θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες».

Εαρινό εξάμηνο

Τέλος, ο ο υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι για το εαρινό εξάμηνο η πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει μια οριζόντια λύση για όλο το εξάμηνο. «Δηλαδή να μην κάνουμε άλλα τον Μάρτιο και άλλα τον Απρίλιο και τον Μάιο. Οι προτάσεις θα κατατεθούν αφού δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να μας πει τι μπορεί να γίνει το επόμενο εξάμηνο», κατέληξε. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τριμηνίτες αναπληρωτές: Εγκύκλιος για την ανανέωση των συμβάσεων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Την Παρασκευή η απόφαση για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Αποκλείεται το άνοιγμα μόνον της Γ΄ Λυκείου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί είναι αδύνατο το άνοιγμα μόνον της Γ΄ Λυκείου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθημα στην αυλή για μαθητές δημοτικού στο Ναύπλιο (vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φοιτητές εμποδίζονται να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε ανοιχτά σχολεία

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password