Αύριο ενημέρωση για το νέο νομοσχέδιο για ασφάλεια ΑΕΙ και νέο τρόπο εισαγωγής

Αύριο θα ενημερώσουν από κοινού η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την ασφάλεια των ΑΕΙ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι υπουργός Παιδείας, ΝίκηΚεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του ΠολίτηΜιχάλης Χρυσοχοΐδηςμε αφορμή την επικείμενη διαβούλευση του νομοσχεδίου «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος» θα κάνουν την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, σχετική ενημέρωση.

Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για τον νέο τρόπο εισαγωγής στα  ΑΕΙ , που προβλέπει κατάθεση μηχανογραφικού σε δύο φάσεις, μέγιστο αριθμό τμημάτων που έχει δικαίωμα να δηλώσει ο υποψήφιος (15-20) και καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής που θα προκύπτει από το μέσο όρο της βαθμολογίας των υποψήφιων στα 4 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα σε κάθε επιστημονικό πεδίο, πολλαπλασιαζόμενη με συντελεστή που θα ορίζεται από κάθε τμήμα.

Δείτε το σχετικό άρθρο του mathe.gr εδώ

Ταυτόχρονα και οι υφυπουργοί Παιδείας, Ζέττα Μακρή και Αγγελος Συρίγος θα ενημερώσουν και για άλλα θέματα συμπεριλαμβανόμενης και της έναρξης λειτουργίας των σχολείων.

Η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει την ίδρυση ειδικού Σώματος Φύλαξης Πανεπιστημίων ξεκινώντας πρώτα από κεντρικά ιδρύματα όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΠΘ). Για το θέμα αυτό υπάρχουν αντιδράσεις από τα περισσότερα πανεπιστήμια, καθώς οι πρυτάνεις επιμένουν ότι το Σώμα πρέπει να υπάγεται απευθείας στα ακαδημαϊκά όργανα και όχι στην Ελληνικά Αστυνομία, κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί η κυβέρνηση.

Δείτε  το σχετικό άρθρο εδώ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ : Την Παρασκευή η απόφαση για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Αποκλείεται το άνοιγμα μόνον της Γ΄ Λυκείου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τριμηνίτες αναπληρωτές: Εγκύκλιος για την ανανέωση των συμβάσεων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν θα γίνουν εξ αποστάσεως διαγωνίσματα σε Γυμνάσια και Λύκεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κεραμέως για ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Portfolio, συνέντευξη, παρακολούθηση διδασκαλιών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιες είναι οι αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης το 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης η υπουργός. Δηλώσεις (vid)

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password