Κεραμέως για ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Portfolio, συνέντευξη, παρακολούθηση διδασκαλιών

Κεραμέως για ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Portfolio,  συνέντευξη, παρακολούθηση διδασκαλιών

Σε συνέντευξη της στο Βήμα της Κυριακής η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως,  σκιαγραφεί το πλαίσιο της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών  που με  βάση το χρονοδιάγραμμα  του σχεδίου κυβερνητικής πολιτικής,  θα έρθει στη Βουλή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 (δείτε εδώ τις νομοθετικές προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας με βάση το ενοποιημένο  σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής).

Το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει επίσης ρυθμίσεις  για την επιλογή στελεχών και τις υποστηρικτικές δομές,  θα κατατεθεί στη Βουλή, αμέσως μετά από το νομοσχέδιο για την ασφάλεια των ΑΕΙ και τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και τα δύο μηχανογραφικά.

Η  Υπουργός παιδείας δίνει με τη σημερινή της συνέντευξη στο “Βήμα της Κυριακής” ένα σαφές περίγραμμα του τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Όπως ήδη έχει αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ του mathe.gr η αξιολόγηση θα γίνεται από δύο αξιολογητές, που θα είναι ο διευθυντής της σχολικής μονάδας και ο συντονιστής του εκπαιδευτικού έργου. 

Μέσω της ατομικής αξιολόγησης όπως αναφέρει η υπουργός θα γίνεται η σκιαγράφηση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών του κάθε εκπαιδευτικού.

Θα τηρείται ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε εκπαιδευτικό στο οποίο θα καταγράφονται όσα αφορούν την άσκηση του εκπαιδευτικού αλλά και του διοικητικού του έργου.

Βασικοί άξονες της αξιολόγησης θα είναι η συνέντευξη μεταξύ αξιολογούμενου και αξιολογητή,  αλλά και οι προγραμματισμένες παρακολουθήσεις  διδασκαλιών από τον αρμόδιο συντονιστή εκπαιδευτικού έργου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η εκπαίδευση στην Ελλάδα την εποχή του κορωνοϊού: Στατιστικά δεδομένα –  Ανάλυση του Π . Αναστασιάδη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΛΜΕ: Καμία συμμετοχή στα “δοτά” υπηρεσιακά συμβούλια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με βεβαίωση μετακίνησης και sms από τη Δευτέρα στα σχολεία οι μαθητές της Α/θμιας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς θα κάνετε αίτηση στην πλατφόρμα για δωρεάν έλεγχο covid 19: Αναλυτικός οδηγός

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password