Ομάδες Σχολών Γονέων – Ανοιχτή Ενημερωτική Διαδικτυακή Συνάντηση

Ανοιχτή ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση για γονείς που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις φετινές Ομάδες Σχολών Γονέων (μία ομάδα για γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας και μια για γονείς εφήβων).

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 7μμ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση μέσω zoom για την οργάνωση και τη μεθοδολογία των Ομάδων Σχολών Γονέων.
Η γονεϊκότητα αποτελεί μια καθημερινή «πρό(σ)κληση». Τα παιδιά, κάθε μέρα μάς προσκαλούν να είμαστε γονείς, να είμαστε παρούσες και παρόντες με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Και αποτελεί σίγουρα “πρόκληση” καθώς γονείς και παιδιά, είναι πρόσωπα σε διαρκή εξέλιξη και αλλαγή.
Σε αυτή την ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία, τα ζητήματα και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι ποικίλα, αναπόφευκτα και συχνά γίνονται πιο σύνθετα εξαιτίας της σύγχρονης ρευστής κοινωνικής πραγματικότητας που ζούμε.
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των γονέων για γνώση, συζήτηση και πιθανές απαντήσεις προετοιμάζουμε τη δημιουργία δύο διαδικτυακών Ομάδων Γονέων (μία για γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας και μία για γονείς εφήβων) που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση και την υποστήριξη του γονεϊκού ρόλου.
Συνδυάζοντας την σύγχρονη επιστήμη με τις εμπειρίες, τις προσωπικές απόψεις με το διάλογο και την αλληλεπίδραση στοχεύουμε στην έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση των γονέων και την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της ευελιξίας τους μέσα από την αναζήτηση δημιουργικών δρόμων σκέψης, την αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους, τη διερεύνηση αποτελεσματικών τρόπων επικοινωνίας, την ενίσχυση της σχέσης τους με τα παιδιά τους και την αναζήτηση εναλλακτικών οπτικών και λύσεων για τυχόν δυσκολίες που ανακύπτουν.
Πληροφορίες / Δήλωση συμμετοχής (ώστε να σας αποσταλεί το link της συνάντησης μέσω zoom): info@ktsitouridou.gr ή 6972916978 .
Συντονίστρια:
Κασσιανή Τσιτουρίδου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Πιστοποιημένη Συντονίστρια Ομάδων Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, (http://www.sxolesgonewn.gr/),εκπ. Δραματοθεραπεύτρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password