Τablets σε δημόσια σχολεία για μαθητές που τα έχουν ανάγκη

Η παράδοση των tablets οργανώνεται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και η επιλογή των σχολείων και των μαθητών θα πραγματοποιηθεί με υπόδειξη του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες.

Ψηφιακό Σχολείο για Όλους

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη,

υπηρετώντας το όραμά του για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ίσως ευκαιριών, δημιούργησε το Πρόγραμμα «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους», με στόχο να συνεισφέρει στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Το πρώτο στάδιο του προγράμματος

«Ψηφιακό Σχολείο για Όλους»

σχεδιάστηκε αναγνωρίζοντας ότι η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών της χώρας στην νέα μορφή εκπαίδευσης (ψηφιακή και εξ’ αποστάσεως) που η κρίση COVID-19 ανέδειξε ως ανάγκη είναι επιτακτική,

καθώς η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

δεν αποτελεί μία πρόσκαιρη λύση, αλλά τη νέα πραγματικότητα που μαθητές και καθηγητές καλούνται να εντάξουν στη ζωή τους.

Έτσι, το πρόγραμμα ανταποκρίνεται

στην πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών της χώρας με tablets, και στοχεύει στην παροχή στους μαθητές που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό ίσων ευκαιριών εξέλιξης με τους υπόλοιπους μαθητές, αλλά και πιο μακροπρόθεσμα, στην εμβάθυνση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Για τη μεγιστοποίηση

του κοινωνικού αντικτύπου του προγράμματος, το Ίδρυμα, πέραν των ίδιων πόρων, ένωσε τις δυνάμεις του με τρίτους που ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμά του.

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Ευχαριστούμε θερμά

για τη συμβολή τους και τα κοινωνικά αντανακλαστικά τις εταιρείες Public-Media Markt για την προσφορά 1000 συσκευών  tablets, την ΕΥΔΑΠ, τη Eurobank, τη MYTILINEOS, τη BCG, τους μεμονωμένους δωρητές που υποστήριξαν το πρόγραμμα και την κυρία Αριάν Κοντέλλη για τη δωρεά της που θα ενισχύσει με τεχνολογικό εξοπλισμό σχολεία της Μυτιλήνης.

Μαζί, προσφέρουμε

συνολικά 3.150 tablets σε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, προς διάθεση στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη.

Η παράδοση των tablets

οργανώνεται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και η επιλογή των σχολείων και των μαθητών θα πραγματοποιηθεί με υπόδειξη του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες.

Το επόμενο στάδιο του προγράμματος

«Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» θα υλοποιηθεί μέσω των τακτικών δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη προς τα σχολεία της χώρας ενισχύοντας περαιτέρω τις ψηφιακές δυνατότητές τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσα τμήματα θα μπορούν να δηλώσουν οι υποψήφιοι στο φετινό μηχανογραφικό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μ. Παγώνη: Με με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα στις 8 Ιανουαρίου ανοίγουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεκινά επιμόρφωση στην εξ αποστάσεως για όλους τους εκπαιδευτικούς. Αιτήσεις από 28/12 έως 5/1/2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εγκύκλιος για φοιτητικές άδειες εκπαιδευτικών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φοιτητές: Σε ποιους δείκτες είναι τελευταία η Ελλάδα στην Ε.Ε.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password