Πόσες αιτήσεις του εξ’ οικονομώ εγκρίθηκαν

Από τις 17.673 αιτήσεις που υποβλήθηκαν,  εγκρίθηκαν οι 8.702. Η μέση επιχορήγηση ανά αίτηση που εγκρίνεται ανέρχεται στα 16.600 ευρώ.

Άνοιξε σήμερα

η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για την Αττική.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον

από τους κατοίκους της Αττικής για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

Η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα για το Λεκανοπέδιο -είχαν προηγηθεί και τα πρώτα πέντε λεπτά από την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας- και είχαν υποβληθεί στο σύστημα περίπου 10.000 αιτήσεις.

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10:50 το πρωί, με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν να ανέρχονται συνολικά στις 17.673.

Πολυκατοικίες

Από αυτές εγκρίθηκαν 8.702.

Σημειώνεται ότι το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Περιφέρεια Αττικής ήταν 144,8 εκατομμύρια ευρώ.

Η μέση επιχορήγηση ανά αίτηση που εγκρίνεται ανέρχεται στα 16.600 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο,

κατά τη σημερινή ημέρα καταγράφηκαν μικρές καθυστερήσεις στο σύστημα του Building Cert, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο ότι μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων σπεύδουν τελευταία στιγμή να εκδώσουν Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) ή να τροποποιήσουν ήδη υφιστάμενο, με αποτέλεσμα το Building Cert να δέχεται μεγάλο φόρτο.

«Τεράστιο ενδιαφέρον για το Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

«Το τεράστιο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το Εξοικονομώ-Αυτονομώ στην Περιφέρεια Αττικής, την πολυπληθέστερη της χώρας, δικαιώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιλογή του να ξεκινήσει το πρόγραμμα στην παρούσα συγκυρία» δήλωσε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Η Αλεξάνδρα Σδούκου νέα γενική γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του  ΥΠΕΝ

Όπως είπε, στέλνεται το μήνυμα

ότι στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το νέο αυτό πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, που αξιοποιεί πόρους άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα δώσει ισχυρή ώθηση στην οικονομία σε μια δύσκολη περίοδο, δημιουργώντας άμεσα κύκλο εργασιών 1,5 δισ. ευρώ.

Ενώ θα βοηθήσει επίσης να κερδηθεί

το μεγάλο εθνικό στοίχημα της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηριακού αποθέματος (από τις 783.752 κατοικίες της Αττικής πάνω από τις 600.000 είναι ηλικίας 20 ετών και πάνω), που θα συμβάλλει όχι μόνο στην εξοικονόμηση ενέργειας και εξόδων, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας μέσα στα σπίτια μας που τον τελευταίο χρόνο φιλοξενούν όλες μας τις δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την κα Σδούκου,

το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» είναι μόνο το πρώτο από τα αντίστοιχα προγράμματα που θα τρέξουν το 2021 και τα επόμενα χρόνια, με εξίσου υψηλό –αν όχι και μεγαλύτερο- προϋπολογισμό.

«Όσοι δεν κατόρθωσαν να ενταχθούν τώρα, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ώστε να ενταχθούν στην επόμενη δράση» επισήμανε.

Το πρόγραμμα,

που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζεται την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί, με το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Δείτε ακόμα

Το Επαγγελματικό Λύκειο με αριθμούς!

Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια!

Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας: πόσοι συμμετείχαν, ποια είναι η διαρροή

Σύψας: Τα δημοτικά θα ανοίξουν  στις 7/1 αν τηρηθούν τα μέτρα στις γιορτές.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password