Ανακοίνωση ΑΣΕ Mακρυγιάννη για την επανασύνδεση ρεύματος σε σπίτι μαθητών

Συναδέλφισσες-φοι,

Χαιρετίζουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις Σωματείων και Φορέων του 2ου Διαμερίσματος Αθήνας που σαν αποτέλεσμα είχαν την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι οικογένειας μαθητών που φοιτούν σε σχολείο του Συλλόγου μας. Ύστερα από κάλεσμα της Ένωσης Γονέων 2ης Κοινότητας και τη συμμετοχή του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, της Επιτροπής Ειρήνης και του Συλλόγου Γυναικών μέλους της ΟΓΕ, της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών και άλλων φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκαν τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας. Η ΔΕΗ, αφού άφησε στο σκοτάδι και το κρύο μια μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά για επτά μέρες, κάτω από την πίεση των Σωματείων, αναγκάστηκε να επαναφέρει το ρεύμα στο σπίτι.

Από τις τελευταίες κινητοποιήσεις που είχαν αποτέλεσμα τη σύνδεση του κομμένου ρεύματος στην οικογένεια, φάνηκε καθαρά, ότι μέσα από την οργανωμένη πάλη των Σωματείων μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Αυτή είναι η δύναμή μας!

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μοναδικό. Παρόμοια συμβαίνουν σε όλη την επικράτεια και ολοένα  πληθαίνουν. Είναι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που έχει μετατρέψει το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα. Μια πολιτική που απορρέει από την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακολουθούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, που από τη μια ενισχύουν την κερδοφορία των ομίλων και από την άλλη οδηγούν τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση και στην ενεργειακή φτώχεια.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, συνθήκες υγειονομικής-οικονομικής κρίσης, οι εργαζόμενοι πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να εμπιστευτούμε τις ταξικές δυνάμεις στο κίνημα και με όπλο την αλληλεγγύη μας να αντιπαλέψουμε αυτήν την πολιτική.

Είναι ¨ατομική ευθύνη¨ μας να βάλουμε εμπόδια στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας! Δεν θα αποδεχτούμε τον 21ο αιώνα να υπάρχει οικογένεια που ζει χωρίς ρεύμα! Δεν θα αποδεχθούμε οι μαθητές μας να κρυώνουν και να μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Είναι αυτονόητο ότι συνεχίζουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια.

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή!

14/12/2020

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Δ.Ο.Ε. για τις τοπικές προσκλήσεις για πρόσληψη ωρομισθίων

Ο.Λ.Μ.Ε.: Εκτός εκπαιδευτικής πραγματικότητας, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ

Δ.Ο.Ε. : Όχι στον οικονομικό προϋπολογισμό της Κυβέρνησης

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password