Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων στις 6-12 | Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η ανακοίνωση της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης :

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες, καμία δίωξη, κανένα πρόστιμο

 

Η τρομοκρατία της Κυβέρνησης δεν θα περάσει!

 

Σήμερα 6 Δεκέμβρη, ημέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα, η αστυνομία προχώρησε σε ένα ακόμα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας ενάντια στο εργατικό κίνημα και τη νεολαία σε όλη τη χώρα.

Παρά τους αποκλεισμούς και την παν-κινητοποίηση της αστυνομίας, οι συγκεντρώσεις γίνανε. Όσο κι αν προσπάθησε η κυβέρνηση και η αστυνομία να σφραγίσει την 6η Δεκέμβρη και να πνίξει τη φωνή της αγωνιζόμενης νεολαίας και του εργατικού κινήματος δεν το κατάφερε, καθώς σε μια σειρά γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις που τίμησαν αγωνιστικά τη μνήμη του Αλέξη, καταδίκασαν την αστυνομοκρατία και την κυβερνητική πολιτική και τόνισαν πως το πνεύμα της εξέγερσης είναι ζωντανό.

Η απάντηση της αστυνομίας ήταν δεκάδες προσαγωγές αγωνιστών, βία, ξυλοδαρμοί και πρόστιμα. Δεκάδες είναι οι διωκόμενοι σε όλη τη Χώρα (περισσότεροι από 100 στην Αθήνα, 9 στα Χανιά, 8 στο Ηράκλειο, 5 στη Θεσσαλονίκη, 3 στην Καλαμάτα, κ.ά.) Οι αγωνιστές υποβλήθηκαν σε βίαιες προσαγωγές από την Αστυνομία, η οποία συνέλαβε μια σειρά εκπροσώπους σωματείων, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, ακόμα και δικηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και εκπροσώπους συλλογικοτήτων που τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις κλπ.), πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις. Αυτή τη στιγμή κρατούνται σε άθλιες υγειονομικά συνθήκες, χωρίς να επιτρέπεται σε εκπροσώπους των Ενώσεων Γιατρών να διαπιστώσουν τις συνθήκες κράτησής τους.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται ως πρόσχημα η Κυβέρνηση. Η ίδια Κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες τόσο για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία, όσο και για την συνεχιζόμενη μετάδοση της επιδημίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μόνο για τη Δημόσια Υγεία δεν ενδιαφέρεται. Χρησιμοποιεί ως όχημα την πανδημία για να βάλει στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, για να συνεχίσει την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της.  Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και η αστυνομική βία αποτελούν ύβρη προς τον δολοφονημένο μαθητή Α. Γρηγορόπουλο. Ήταν το ίδιο καθεστώς αστυνομοκρατίας και καταστολής που όπλισε το χέρι του δολοφόνου του.

Οι προσαγωγές και η αστυνομική τρομοκρατία δεν μας φοβίζουν. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Αντίθετα, η 6 Δεκέμβρη θα γυρίσει μπούμερανγκ ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη. Το σύνθημα του Δεκέμβρη του 2008: «Στις τράπεζες λεφτά στην νεολαία σφαίρες, για τούτη την κυβέρνηση τελειώσανε οι μέρες» παραμένει επίκαιρο.

Καταγγέλλουμε τον   αυταρχισμό   της   Κυβέρνησης  που  αυτογελοιοποιείται μέσα από την  απαγόρευση των συναθροίσεων των 4 ατόμων και άνω. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων άνευ όρων και χωρίς την απόδοση σε αυτών κατηγοριών ή προστίμων.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της πανδημίας, της φτώχειας και της τρομοκρατίας. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή. Ετοιμάζουμε μαζική απάντηση στις 15 Δεκέμβρη, ημέρα που ψηφίζεται ο νέος προϋπολογισμός και έχει προταθεί να προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από τα σωματεία ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και  για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password