Άνοιγμα των σχολείων 4 Ιανουαρίου!

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα και διφορούμενες δηλώσεις της Κεραμέως, η «αγωνία» της Κυβέρνησης είναι τόσο μεγάλη για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και την έγκαιρη κάλυψη της ύλης, ώστε σκέφτεται να μειώσει τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Για να κερδηθεί η ύλη που έχει χαθεί, έχει συζητηθεί ακόμη και πρόταση για περικοπή των διακοπών των Χριστουγέννων. Πρόκειται για ένα σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι αν και συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Η σκέψη είναι οι μαθητές να επιστρέψουν λίγες μέρες νωρίτερα στις τάξεις ώστε οι διακοπές, φέτος, να μην είναι 15νθήμερες.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο:

  • Ούτε η ακριβής ημερομηνία της ανακοίνωσης της εισήγησης της επιτροπής
  • Ούτε και αν θα γίνει από τον κ. Χαρδαλιά ή σε επίπεδο διαγγέλματος από τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Νέα συνεδρίαση την προσεχή εβδομάδα της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για το άνοιγµα των σχολείων, απόφαση που εξελίσσεται σε δυσεπίλυτο πρόβλημα για τους ειδικούς και το Υπ. Παιδείας. 

Διακοπές των Χριστουγέννων.

Στο τραπέζι των συζητήσεων, είναι το ενδεχόμενο, αυτές να μειωθούν, προκειμένου να καλυφθεί χαμένη διδακτέα ύλη.

Να πάει δηλαδή από 15 ημέρες που είναι τώρα, σε 10 ημέρες ή ακόμα και σε 7. 

Ημερομηνίες για το άνοιγμα

Όπως όλα δείχνουν όμως η περίοδος που φαίνεται να “κερδίζει” τους ειδικούς είναι µετά τις 7 Ιανουαρίου, δηλαδή Τρίτη 8 Ιανουαρίου όπου έτσι και αλλιώς άνοιγαν παραδοσιακά τα σχολεία.

Ωστόσο υπάρχουν και προτάσεις για άνοιγµα των σχολείων πριν από τα Φώτα και συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου.

Εκείνη την περίοδο φαίνεται πως θα είναι αισθητή η απόδοση του Lockdown για την µείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα και του ιικού φορτίου.

Οι επιστήμονες φαίνονται να είναι αρκετά επιφυλακτικοί και προσεκτικοί σχετικά µε την σταδιακή άρση των μέτρων και του Lockdown καθώς και µε το ζήτημα του ανοίγματος των μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κεραμέως: Είναι ανοιχτό το να περιοριστούν οι διακοπές για μαθήματα στα σχολεία

Η Υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιοριστούν οι μέρες διακοπών των Χριστουγέννων ώστε να γίνουν μαθήματα δια ζώσης.

Σε ερώτηση ποια είναι η άποψή της στην πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία μια εβδομάδα πριν τις εορτές, η Υπουργός απάντησε πως το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία και είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ζαχαράκη: Δεν έχει τεθεί θέμα μείωσης των διακοπών Χριστουγέννων

Η Υφυπουργός Παιδείας σχολιάζοντας τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη σύμπτυξη των διακοπών των Χριστουγέννων, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση κι εξήγησε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρέαζε και την επανέναρξη των σχολείων.

Η Σ. Ζαχαράκη πρόσθεσε ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί, τα προβλήματα έχουν εξομαλυνθεί, ωστόσο η εκπαίδευση δια ζώσης είναι αναντικατάστατη.

Μείωση της ύλης

Ήδη στο υπουργείο Παιδείας προετοιμάζονται για την μείωση της ύλης της Γ΄ Λυκείου στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Χαρακτηριστικά σε πρόσφατες δηλώσεις της η υπουργός είπε: “όπως και πέρσι κάναμε προσαρμογές, εφόσον είχαμε τα δεδομένα, δεν αποκλείεται και φέτος να γίνει μείωση της ύλης αναλόγως πως θα εξελιχθεί η πανδημία και για πόσο καιρό θα είμαστε σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων”.

Η οδηγία που είχε σταλεί πέρσι στα Λύκεια, και όπως όλα δείχνουν θα επαναληφθεί, είναι για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά: “Η διδασκαλία των μαθημάτων, που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ’ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Γ ́ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου, πρέπει να ακολουθεί τη σειρά των Κεφαλαίων/Ενοτήτων που ορίζει η εξεταστέα ύλη, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στην πρόοδο της διδακτέας / εξεταστέας ύλης στις σχολικές μονάδες”.

Πέτσας και προληπτικά τεστ

Πέτσας: Η σύζυγός μου έχει κορωνοϊό - Η ανάρτηση στο Facebook | LiFO

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, πριν από την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι. “Θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο στοχευμένων ελέγχων στα παιδιά που είναι στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσής μας, προκειμένου να δούμε ποιο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στα παιδιά σε σχέση με την κοινότητα. Και μετά θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα” είπε.

Δείτε ακόμα

Ενδοκυβερνητικές κόντρες για τις διαρροές με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Φορητές συσκευές στα σχολεία για την Τηλεκπαίδευση (πίνακες)

Μειώθηκαν 25% οι μετεγγραφές φοιτητών

Ευφροσύνη Μήτσιου: Πώς αλλάζοντας τις λέξεις αλλάζουμε τον κόσμο του παιδιού μας

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password