Ψηφιακός μετασχηματισμός για την πρόσληψη αναπληρωτών

Τι προβλέπει η Βίβλος ψηφιακού μετασχηματισμού για την πρόσληψη αναπληρωτών

Σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση θέτει τη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020 – 2025 το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για το εγχειρίδιο που περιγράφει τη στρατηγική της χώρας για τη μετάβαση στην Ψηφιακή Ελλάδα, σύμφωνα με τον νόμο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες, μέσω του οποίου θεσπίστηκε.

Το κείμενο της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού καθώς και πλήρη στοιχεία για κάθε τμήμα της είναι αναρτημένα στη σελίδα digitalstrategy.gov.gr. 

Η διαβούλευση θα διεξαχθεί μέσω του opengov και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα για τους αναπληρωτές προβλέπονται στη Βίβλο νομοθετικές και τεχνικές παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα:

Στη φάση της πρόσληψής τους και στη φάση της κατανομής τους στα σχολεία.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται δεν θα χρειάζεται κάθε χρονιά η επανακατάθεση στοιχείων και η επαναξιολόγηση τους,  αφού το σύστημα θα ανατρέχει αυτόματα στα στοιχεία των προηγούμενων ετών.

Σε ότι αφορά στην τοποθέτηση των αναπληρωτών στα σχολεία, προβλέπεται σύστημα “έξυπνης κατανομής” που θα ελέγχει την τοποθέτηση και την ανάληψη υπηρεσίας.

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρεται στην συγκεκριμένη διάταξη, επειδή συνήθως οι αναπληρωτές καλύπτουν θέσεις σε περισσότερα από ένα σχολεία,  το σύστημα εξασφαλίζει  αυτόματα  τη μέγιστη δυνατή κάλυψη υπολογίζοντας παράλληλα και το κόστος μετακίνησης κάθε αναπληρωτή από σχολείο σε σχολείο.
Δείτε τη ρύθμιση:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΒΙΒΛΟ

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password