Ευφροσύνη Μήτσιου: Πώς αλλάζοντας τις λέξεις αλλάζουμε τον κόσμο του παιδιού μας

Πώς αλλάζοντας τις λέξεις αλλάζουμε τον κόσμο του παιδιού μας

Της Ευφροσύνης Μήτσιου*

Το διάστημα αυτό με την πανδημία περνάμε περισσότερες ώρες στο σπίτι κάτω από πιεστικές συνθήκες προσπαθώντας να τακτοποιήσουμε αρκετά κομμάτια της καθημερινότητας που τρέχουν παράλληλα.
«Το άγχος, ο εκνευρισμός, ο περιορισμός στο σπίτι, η ανασφάλεια με επηρεάζουν και μιλάω στο παιδί μου με τρόπο που δεν μου αρέσει» ακούω να μου λένε συχνά οι γονείς αυτό το διάστημα.
Οι λέξεις πράγματι έχουν δύναμη όπως γνωρίζουμε από τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό [NLP].

Πάμε να κάνουμε μαζί μια προπόνηση το μυαλό μας με φράσεις που ενεργοποιούν την σύνδεση, την ενσυναίσθηση, την αυτοπεποίθηση και την ενδυνάμωση της σχέσης με το παιδί σας;

 

 

Σκεφτείτε ότι το κάθε παιδί, ο κάθε άνθρωπος είναι σαν ένα μπουμπούκι, ένα λουλούδι.
Και οι λέξεις είναι σαν το νερό.
Η κατάλληλη ποσότητα ανθίζει το ‘λουλούδι’ ενώ όταν το νερό είναι πολύ ή δεν είναι καθαρό το λουλούδι καίγεται, μαραίνεται.

Εύχομαι να είναι μια μικρή Φροντίδα για το μυαλό και την ψυχή σας!
Και να θυμάστε «Η ζωή αλλάζει όταν αλλάζουμε εμείς!»

Ευφροσύνη Μήτσιου
Mental Trainer ~ Ψυχολόγος

*Η Ευφροσύνη Μήτσιου εξειδικεύεται στη Σχολική Ψυχολογία και Παιδοψυχολογία, στην Αθλητική Ψυχολογία και στην Εμψύχωση Ομάδων [εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων]. Στις εξειδικεύσεις της προστίθεται επίσης η πολύπλευρη προσέγγιση για τη ρύθμιση του Άγχους σε εφήβους και ενήλικες. Για περισσότερα βίντεο μπορείτε να επισκεφθείτε το κανάλι στο YouTube Froso Mitsiou.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password