Ψηφιακή πλατφόρμα για on line παρακολούθηση των μαθητών από τους γονείς

Μεγάλες τομές την οργάνωση και στη λειτουργία του σχολείου προβλέπονται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας που περιγράφεται στη “Βίβλο ψηφιακού μετασχηματισμού” που βρίσκεται στη διαβούλευση από το Υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης μέχρι τις 17/12.

Μεταξύ άλλων  στη “Βίβλο” προβλέπεται  η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την online ενημέρωση των γονέων σχετικά με τις βαθμολογίες των παιδιών τους,  τις εργασίες που τους έχουν ανατεθεί από τον καθηγητή, την ύλη που έχει καλυφθεί  και τη γενικότερη επίδοσή τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη συγκεκριμένη ενότητα θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα online επικοινωνίας του εκπαιδευτικού με το γονέα σε επιλεγμένες ώρες.

Δείτε τη ρύθμιση:

 Ψηφιακές Υπηρεσίες για κηδεμόνες μαθητών (eParents)

Αφορά μια νέα πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει στον πολίτη- κηδεμόνα ένα ζωντανό «παράθυρο» στα σχολικά δρώμενα. Ακολουθώντας

μια στρατηγική σταδιακής ένταξης νέων υποσυστημάτων, η πλατφόρμα θα υλοποιήσει τις παρακάτω θεματικές:

  1. Ανακοινώσεις και ειδοποιήσεις: Θα αποτελέσει το επίσημο ψηφιακό κανάλι ενημέρωσης του κηδεμόνα από το σχολείο.
  1. Δραστηριότητες: Αφορά στο ημερολόγιο του σχολείου και της τάξης με δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις, περιπάτους, εκδρομές κ.λπ.
  1. Ο μαθητής: Αφορά στην παρακολούθηση των επιδόσεων, της βαθμολογίας, απουσίες, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης.
  1. Η μελέτη: Πιο συγκεκριμένα αφορά στην ενημέρωση σε σχέση με την ύλη που καλύφθηκε στην τάξη και τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στο μαθητή.
  1. Ο καθηγητής: Με στόχο τον προγραμματισμό συνάντησης ή τη δυνατότητα online επικοινωνίας μέσω της πλατφόρμας σε επιλεγμένες ώρες.
  1. Δίκτυο κηδεμόνων: Με στόχο την επικοινωνία μεταξύ κηδεμόνων και την υποστήριξη ομάδων σε επίπεδο σχολείου και τάξης.
  1. Ειδικές υπηρεσίες: Όπως η παρακολούθηση της θέσης του σχολικού οχήματος, η υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι δωρεές και χορηγίες για το σχολείο κτλ.

Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν παράλληλα με την εξέλιξη του κανονισμού λειτουργίας των σχολείων, και των υποδομών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password