Αναβάθμιση της πλατφόρμας e-me

Αναβάθμιση της πλατφόρμας e-me

Στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας e-me προχώρησε το υπουργείο Παιδείας με στόχο την υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου μέσω της απλοποίησης της διαδικασίας πρόσκλησης μελών και της δημιουργίας κυψελών-τάξεων.

Στο εξής, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν βρίσκουν στην e-me τα σχολεία και τα τμήματα όπου διδάσκουν, με έτοιμες τις λίστες με τους μαθητές τους ανά τμήμα. Με αυτό τον τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν εύκολα και μαζικά τις προσκλήσεις για συμμετοχή στις κυψέλες-τάξεις που δημιουργούν.

Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίστηκαν και οι εφαρμογές e-me assignments, που αφορούν στην ανάθεση και την παρακολούθηση εργασιών, και e-me «Αρχεία» για την αποθήκευση και τη διαμοίραση αρχείων από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επιπλέον έχει αναδιαμορφωθεί και η αρχική σελίδα της επιε ώστε να υπάρχει συγκεντρωμένο και οργανωμένο όλο το επιμορφωτικό και υποστηρικτικό υλικό, καθώς και ανακοινώσεις, συχνές ερωτήσεις κ.λπ.

Μεταξύ άλλων, αναβαθμίστηκαν οι εφαρμογές:

  • e-me assignments: Το πλέον δημοφιλές app της e-me για ανάθεση και παρακολούθηση εργασιών, υποβολή απαντήσεων και ανατροφοδοτήσεων, επανασχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εκ νέου, ώστε να αξιοποιεί με βέλτιστο τρόπο τους διαθέσιμους πόρους και να υποστηρίζει πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών, διασφαλίζοντας επιπλέον υψηλή διαθεσιμότητα και σταθερότητα στη λειτουργία του.
  • e-me «Αρχεία»: To app της e-me για αποθήκευση και διαμοίραση αρχείων από για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς αναβαθμίστηκε ριζικά. Η μετάβαση της εφαρμογής από το λογισμικό ανοικτού κώδικα OwnCloud στο πιο σύγχρονο Nextcould βελτίωσε κατά πολύ την ταχύτητα και την απόδοση της, ώστε πλέον να αποτελεί ένα γρήγορο και σύγχρονο περιβάλλον μεταφόρτωσης, οργάνωσης και διαμοιρασμού αρχείων σε περιβάλλον υπολογιστικού νέφους. Η εφαρμογή υποστηρίζει συνεργατικά αρχεία μαθητών/τριών μέσα σε κυψέλες (τάξεις). Παρέχει επίσης δυνατότητα συγχρονισμού αρχείων σε τοπικό περιβάλλον υπολογιστή, ενώ σύντομα θα υποστηρίζεται και σε φορητές συσκευές (κινητά, tablets) μέσω της εγκατάστασης της σχετικής εφαρμογής.
  • e-me blogs: Το app της e-me για τη δημιουργία και διαχείριση ιστολογίων επανασχεδιάστηκε, ώστε να απαιτεί λιγότερους πόρους για τη λειτουργία του, ενώ ενισχύθηκε η υποδομή του για βελτίωση της ταχύτητας και της διαθεσιμότητάς του.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password