Πρόβλημα στη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΔΒΜ 1

Αντιδράσεις από τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης

Οξύτατη αντίδραση της Πανελλήνιας  Ένωσης Κέντρων Μάθησης (ΠΕΚΕΜ) έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας για την επαγγελματική εκπαίδευση, το οποίο ζητεί από τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης 1 να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (σε προσωπικό και εξοπλισμό) για να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Ωστόσο, αυτοί οι όροι είναι έξω από τη φύση των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης 1, που προσφέρουν άτυπη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. «Οι σπουδαστές μάς επιλέγουν διότι βρίσκουν αμέσως δουλειά, ακόμη και όταν δεν έχουν ένα “φανταχτερό” πτυχίο να τους στηρίζει.

Η αγορά εργασίας προστρέχει σε εμάς είτε για να εκπαιδεύσει στελέχη της είτε για να προσλάβει νέα στελέχη. Ο παραγωγικός ιστός επί 70 χρόνια στηριζόταν στα ΕΕΣ (Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών) και από την ίδρυση των ΚΔΒΜ 1 σε αυτά (τα διαχωρίζω από τα ΚΔΒΜ 2, διότι αυτά μπορούν και παίρνουν επιδοτούμενα προγράμματα, μόνο λόγω κάποιων κτιριακών διαφορών, και έχουν γίνει ουσιαστικά ΚΕΚ). . Δεν ζητούν επιδοτήσεις και έχουν συνηθίσει να επιβιώνουν από τους ευχαριστημένους πελάτες τους», παρατηρεί στην «Κ» η πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Α. Βουγιούκα  και  καλεί σε διάλογο το υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας ότι οι αλλαγές που προτείνει το νομοσχέδιο θα πλήξουν τον χαρακτήρα των Κέντρων.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “Καθημερινή”

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password