Μητσοτάκης: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο πουν οι ειδικοί (vid)

Προς κλειστά σχολεία

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα πουν οι ειδικοί, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο World Leaders Forum. «Η πανδημία είναι δραματικός καταλύτης αλλαγών. Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα, αλλά προχωράμε με επιθετικό τρόπο στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει, χωρίς να χάνουμε χρόνο» τόνισε ο πρωθυπουργός,

Αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση, υπογράμμισε πως «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά». Ευχαρίστησε, μάλιστα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατέληξε λέγοντας πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

Κρίσιμη θεωρείται πάντως η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ύστερα από την οποία θα ακολουθήσει και η ενημέρωση τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι λοιμωξιολόγοι είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για την σταδιακή άρση των μέτρων, ενώ ακόμα και για το άνοιγμα των σχολείων υπάρχουν ενδοιασμοί.

Στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα ούτε τα δημοτικά σχολεία. Αντίθετα, σημειώνουν ότι το άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων θα πρέπει να γίνει μετά τη γιορτή των «Φώτων» στις 7 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε συνωστισμός έξω από τις σχολικές μονάδες.

ΠΗΓΗ: In.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password