Κλειστή η πόρτα του Υπουργείου για την ΟΛΜΕ. Δεν τη δέχτηκε η Υπουργός

Άκαρπη η παράσταση Διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο παιδείας, η οποία οργανώθηκε ως μέτρο άσκησης πίεσης για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως.

Η ΟΛΜΕ είχε αποφασίσει την συγκεκριμένη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 13.00.

Αντιπροσωπεία 8 μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας είχε φτάσει από νωρίς στην είσοδο του Υπουργείου και ζητούσε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Η απάντηση από το Υπουργείο ήταν ότι θα έβλεπε η Γενική Γραμματέας το προεδρείο και μόνο της ΟΛΜΕ.

Στην αντιπρόταση της Ομοσπονδίας ότι θα μπορούσαν να μπουν 5 μέλη του ΔΣ (1 εκπρόσωπος από κάθε παράταξη του ΔΣ) στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία όμως Υπουργείου και μόνο, το Υπουργείο απάντησε αρνητικά.

Το ΔΣ ενημέρωσε ότι θα καταγγείλει την τακτική αυτή με Δελτίο Τύπου που θα βγάλει στη διάρκεια τη ημέρας.

To Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση

Νέα άρνηση της υπουργού Παιδείας να συναντήσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε από τις 20 Νοεμβρίου ζητήσει να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για να συζητηθούν όλα τα θέματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, αίτημα στο οποίο ουδέποτε δόθηκε απάντηση.

Σήμερα 3.12.20, αντιπροσωπεία του ΔΣ, όπως είχε ανακοινώσει από την 1η Δεκεμβρίου, προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΑΙΘ, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, απαιτώντας συνάντηση με την υπουργό Παιδείας.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έδειξε η αστυνομία, η οποία έσπευσε να επικοινωνήσει με το ΔΣ για να μάθει ποιος είναι ο υπεύθυνος της συγκέντρωσης και πόσοι θα παραστούν στο ΥΠΑΙΘ, παρά η υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας, οι οποίες αρνήθηκαν να δεχθούν συνάντηση με την Ομοσπονδία.

Η έλλειψη διαλόγου και η αντιδημοκρατικότητα αποτελούν πλέον πάγια τακτική του ΥΠΑΙΘ, παρότι τα τεράστια προβλήματα της τηλεκπαίδευσης παραμένουν, μέτρα ασφαλείας για το άνοιγμα των σχολείων δεν λαμβάνονται, τα χιλιάδες κενά δεν καλύπτονται με προσλήψεις και τα ειδικά σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Και ενώ τα παραπάνω ζητήματα εξακολουθούν να ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, αντί να επιλύσει τα προβλήματα, κατέθεσε, και πάλι εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, για το οποίο επίσης αρνείται να ακούσει τις θέσεις και τις προτάσεις της ΟΛΜΕ.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τη σημερινή εκδήλωση

Παραστάσεις διαμαρτυρίας ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΣ ΕΛΜΕ στις 3/12/20

Στις 20/11 η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της με τίτλο «Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και οι προτάσεις της ΟΛΜΕ» είχε ζητήσει άμεση συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας. Η Υπουργός Παιδείας πάλι δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΟΛΜΕ αλλά, εν μέσω πανδημίας, κατέθεσε σε διαβούλευση νομοσχέδιο για την
Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, για άλλη μια φορά, χωρίς
ουσιαστικό διάλογο.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 3/12 στις 13.00 προκειμένου να συναντηθεί με την Υπουργό Παιδείας
κα Κεραμέως και να συζητηθούν τα επείγοντα θέματα:

1.    Προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
2.      Την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων με τήρηση όλων των μέτρων για την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων των
εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
3.      Τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το κατατεθέν νομοσχέδιο για την
Επαγγελματική  Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Ταυτόχρονα καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ την ίδια ημέρα, να προβούν σε ανάλογες παραστάσεις διαμαρτυρίας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, στις Περιφερειακές Δ/νσεις και στις Δ/νσεις Εκπ/σης.

Δείτε ακόμα

Κόντρα Κεραμέως με λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα των σχολείων

Μητσοτάκης: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο πουν οι ειδικοί (vid)

Την Πέμπτη η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Παράταση στις αιτήσεις για τις Πανελλαδικές | ΥΠΑΙΘ

Έκτακτη επιχορήγηση 28 εκατ. ευρώ στα σχολεία

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password