Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ: 50% μείωση κρουσμάτων αν τηρηθούν τα μέτρα

Μια χαραμάδα αισιοδοξίας στη μάχη των Ελλήνων κατά της COVID-19 αφήνουν οι προβλέψεις καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις «καμπύλες πρόβλεψης» που βασίζονται στην επεξεργασία πραγματικών δεδομένων – και εφόσον το lockdown συνεχιστεί να τηρείται αυστηρά -, σε δύο εβδομάδες από σήμερα αναμένεται μείωση κατά σχεδόν 50% του αριθμού των ασθενών COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ της χώρας.

Οπως επισημαίνει η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, η οποία παρήγαγε τις προβλέψεις, υπολογίζεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου ο αριθμός των διασωληνωμένων θα έχει διαμορφωθεί στους περίπου 320 ασθενείς. Την ίδια περίοδο ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα έχει πέσει πανελλαδικά στα 540 και στα μόλις 110 στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί εδώ και εβδομάδες μια από τις μεγαλύτερες εστίες SARS-CoV-2 στην Ελλάδα.

Τι θα γίνει με τα κρούσματα

Ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ εκτιμά ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουν να μειώνονται με ταχείς ρυθμούς σε ολόκληρη την επικράτεια, με την προϋπόθεση ότι «θα διατηρηθούν ευλαβικά μέχρι τότε τα μέτρα του lockdown που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα».

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως ως τότε – και με βάση την πορεία της πανδημίας – θα μπορούσαν να αίρονται σταδιακά ορισμένα από τα μέτρα σε περιοχές όπου οι λοιμώξεις εμφανίζονταν περιορισμένες το προηγούμενο διάστημα, όπως στη Νότια Ελλάδα και στα νησιά της χώρας.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password