Διχογνωμία για τη μείωση των διακοπών των Χριστουγέννων

Τοποθετήσεις διαφορετικές της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, δημιουργούν σύγχυση σε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο. Το άνοιγμα των σχολείων και η τυχόν μείωση των αργιών των Χριστουγέννων επηρεάζει, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες. Θα πρέπει να σκεφτούν εκεί στο Υπουργείο ότι η οποιαδήποτε απόφαση τους επηρεάζει εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας και οι δηλώσεις στα ΜΜΕ θα πρέπει για αυτό το λόγο να είναι πιο προσεκτικές. Η υπερέκθεση στα Μέσα επικοινωνίας στο παρελθόν έχουν «κάψει» πολιτικές καριέρες και θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

Η υπουργός παιδείας κ. Κεραμέως

Ν. Κεραμέως στο One Channel: Αν είχε κότσια ο Τσίπρας δεν θα μετέτρεπε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης | in.gr

Σε τηλεοπτική συνέντευξή της, η υπουργός Νίκη Κεραμέως είχε τοποθετηθεί για τη μείωση των διακοπών. Αν και είπε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για μαθήματα μέσα σης γιορτές, εντούτοις δεν απέκλεισε εντελώς αυτή την πιθανότητα λέγοντας ότι «θα εξετάσουμε όλα ενδεχόμενα και θα λάβουμε τη γνώμη των ειδικών».

Η υφυπουργός παιδείας κ. Ζαχαράκη

Σοφία Ζαχαράκη: «Αν μας υποδείξουν οι εμπειρογνώμονες να κλείσουμε τα σχολεία θα το κάνουμε"

Σχολιάζοντας τα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη μείωση της διάρκειας των διακοπών των Χριστουγέννων ώστε να γίνουν μαθήματα, η υφυπουργός ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, και πρόσθεσε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρέαζε και την επανέναρξη των σχολείων.

Άνοιγμα σχολείων

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί στο τέλος της εβδομάδας.

«Εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά, ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους» είπε χθες σε συνέντευξή της σε τηλεοπτική εκπομπή.

Άνοιγμα ανά περιοχή

Η Σοφία Ζαχαράκη όταν ρωτήθηκε αν το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει σε δύο ταχύτητες το άνοιγμα των σχολείων, δηλαδή σε διαφορετικό χρόνο ανάλογα με την περιοχή, απάντησε: «Μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις είναι οριζόντιες, δεν είχαν κάποια γεωγραφικά στοιχεία διάκρισης».

Τηλεκπαίδευση

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση έχουν εξομαλυνθεί και λειτουργεί κανονικά, ωστόσο αναγνώρισε ότι η διά ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη.

Δείτε ακόμα

Γεραπετρίτης: Έχουμε συγκριτικά τον μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρονικών τάξεων στην Ευρώπη

Ποιες άδειες χορηγούνται στους αναπληρωτές -Δ/νση προσωπικού ΥΠΑΙΘ

Παράταση έως 3 Δεκέμβρη για την υποβολή Αίτησης Δήλωσης μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τις πανελλαδικές

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password