Αυτή τη εβδομάδα οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του mathe οι πολυαναμενόμενες προσλήψεις των αναπληρωτών θα γίνουν την εβδομάδα που μας έρχεται.

Μιλώντας το mathe με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου ενημερώνει του χιλιάδες αναπληρωτές ότι η καταγραφή των κενών σε εκπαιδευτικούς έχει ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Από τον Οκτώβριο

ακόμα έχουν καταγραφεί τα κενά στην ειδική αγωγή και κυρίως στην παράλληλη στήριξη καθώς η Α΄φάση που έγινε τον Σεπτέμβριο ικανοποίησε πάρα πολύ μικρό αριθμό. Με αποτέλεσμα τα κενά να είναι πάρα πολλά και Διευθυντές, σύλλογοι διδασκόντων και γονείς να φωνάζουν καθημερινά και η γκρίνια από τους τοπικούς βουλευτές έχει φτάσει μέχρι τα αυτιά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Παραδοσιακά η Β΄ Φάση της παράλληλης στήριξης

γινόταν αρχές Νοεμβρίου κάθε σχολική χρονιά. Τώρα έχουμε φτάσει Δεκέμβριο και δεν έχουν γίνει αυτές οι προσλήψεις με αποτέλεσμα όλοι αυτοί οι μαθητές να μην έχουν την εκπαιδευτική στήριξη που απαιτείται.

Συγκεκριμένα με βάση τον πίνακα

που δημοσιεύτηκε στις 17/9 τα κενά στην παράλληλη ήταν 2.750 και οι ως τώρα προσλήψεις στην Παράλληλη 808 (18 Σεπτεμβρίου: Δεν είχαμε προσλήψεις στην παράλληλη. 6 Οκτωβρίου: 756 προσλήψεις ειδικής, 635 παράλληλες. 16 Οκτωβρίου (τρίμηνα): 204 ειδικής,162 παράλληλες. 5 Νοεμβρίου: 11 προσλήψεις για παράλληλη στήριξη. Άρα 808 προσλήψεις για την παράλληλη στήριξη), που σημαίνει ότι έχουν μείνει ακάλυπτα 1.942. Σε αυτά προστίθενται και νέες γνωματεύσεις τον μήνα Οκτώβριο, που συνήθως είναι αρκετές!

Το ίδιο συμβαίνει και με την Δ΄ φάση

γενικής και ειδικής αγωγής που καθυστερεί και αυτή καθώς τα κενά έχουν καταγραφεί από αρχές Νοεμβρίου. Ο αριθμός των προσλήψεων ανά ειδικότητα και βαθμίδα έχει «κλειδώσει» και όλοι περιμένουν το τελικό οκ από την πολιτική ηγεσία να προχωρήσουν.

Η πολιτική ηγεσία

που για κάποιο λόγο καθυστερεί ενώ η καταγραφή έχει γίνει, τα κονδύλια υπάρχουν και οι προσλήψεις παρόλα αυτά δεν προχωρούν.

Ερωτηματικά

έχουν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς δέχονται καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα από αναπληρωτές και Διευθυντές Σχολείων και Εκπαίδευσης τα οποία μένουν αναπάντητα καθώς το οκ από τον 3ο όροφο δεν δίνεται!

Οι διαρροές

από τις συζητήσεις του mathe για αυτά που ακούγονται στα κλειστά γραφεία του υπουργείου αναφέρονται σε τοποθετήσεις στελεχών σχετικά με το ότι είναι κλειστά τα σχολεία και δεν πρέπει να γίνουν αυτές οι προσλήψεις τώρα αλλά αργότερα που θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες.

Ξεχνούν όμως τα στελέχη αυτά του υπουργείου

ότι τα κενά που πρέπει να καλυφθούν είναι πραγματικά και λείπουν από την παράλληλη στήριξη και τι σημαίνει αυτό από τις οικογένειες αυτών των παιδιών και τον κοινωνικό αντίκτυπο που έχει αυτή η καθυστέρηση.

Λείπουν επίσης χιλιάδες εκπαιδευτικοί

από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Καθημερινά δηλαδή τα σχολεία λειτουργούν με μειωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα καθώς δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ώρες και όλα τα μαθήματα, καθώς λείπουν ακόμα και καθηγητές σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα.

Το mathe έχει καταγγελίες

ότι ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, …) λείπουν καθηγητές για μαθήματα κατεύθυνσης και μαθητές της Γ Λυκείου δεν έχουν διδαχθεί ούτε σελίδα από την ύλη που θα κληθούν να εξεταστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Από την άλλη Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,

όπως έχει καταγγείλει τελευταία το mathe, προσπαθώντας να καλύψουν τα μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή προχωρούν σε αλλαγές στις τοποθετήσεις και μετακινούν αναπληρωτές από τα τμήματα ένταξης που αρχικά τους τοποθέτησαν σε σχολεία της ειδικής αγωγής ανατρέποντας πίνακες και ζωές άλλων αναπληρωτών που είναι στο «περίμενε»!

Με προφορικές εντολές

και αναιτιολόγητα αφήνουν τα παιδιά των τμημάτων ένταξης των Δημοτικών Σχολείων που τελούν σε αναστολή και δέχονται εξ αποστάσεως εκπαίδευση εντελώς ακάλυπτα προκειμένου να μην προσληφθούν οι αναγκαίοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω αδειών στα λειτουργούντα ακόμη ειδικά Δημοτικά Σχολεία.

Πληροφορηθήκαμε λοιπόν

ότι την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει το υπουργείο στην Δ΄ φάση για την γενική και ειδική παιδεία αλλά και στη Β΄ φάση για την παράλληλη στήριξη. Μένει να επιβεβαιωθεί η πληροφορία μας που φτάνει μέχρι τον 3ο όροφο του Υπουργείου και να μην επικρατήσουν οι φωνές που ζητούν να γίνουν αυτές με ανοικτά σχολεία. Γιατί σε αυτή την περίπτωση θα πάμε μετά τις 15 Δεκεμβρίου!

Σας επισυνάπτουμε επιστολές ομάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών προς το Υπουργείο.

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για την καθυστέρηση των προσλήψεων και την απουσία ενημέρωσης.

1η Επιστολή διαμαρτυρίας για διορισμούς

Στο πλαίσιο της διεκδίκησης μιας άρτιας και απρόσκοπτης εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της τηλεκπαίδευσης, κρίνονται αναγκαίες και ζωτικής σημασίας οι προσλήψεις που αφορούν την ειδική και γενική εκπαίδευση, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας για την καθυστέρηση των προσλήψεων και την απουσία ενημέρωσης σχετικά με το αίτημα της κάλυψης των χιλιάδων κενών θέσεων εκπαιδευτικών σε όλες τις δομές της χώρας.

Συγκεκριμένα, ζητάμε να δοθεί έμφαση και ιδιαίτερη σημασία στα παρακάτω ζητήματα:  

  • Υπάρχουν πολλά κενά τόσο στη γενική όσο και στην ειδική εκπαίδευση. Τα κενά ανέρχονται σε χιλιάδες. Παράλληλα, η καταγραφή των χιλιάδων κενών έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό. Συγκεκριμένα, τέλη Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η καταγραφή των κενών ειδικής αγωγής και πρόσφατα αυτών της γενικής αγωγής. Όπως όλοι γνωρίζουμε η φάση της παράλληλης στήριξης γίνεται παραδοσιακά κάθε Νοέμβριο. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι πολλά από αυτά τα κενά υπάρχουν ήδη από τον Σεπτέμβριο και τα υπόλοιπα προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
  • Είναι ευρέως γνωστό ότι τα κονδύλια για τα προαναφερθέντα κενά έχουν δοθεί. Γνωρίζοντας ότι οι πιστώσεις στην πλειοψηφία τους προέρχονται από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ), θέλουμε να επισημάνουμε την απαραίτητη χρήση αυτών των κονδυλίων τόσο για την ειδική όσο και για την γενική εκπαίδευση. Αν δεν χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να επιστραφούν, δείχνοντας ανικανότητα στη χρήση των ευρωπαϊκών πόρων.
  • Ας μην ξεχνάμε το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, συνεχίζοντας εξ’ αποστάσεως την υποχρεωτική λειτουργία του σχολείου, για όλους τους μαθητές, χωρίς καμία εξαίρεση. Γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να περιθωριοποιηθούν οι μαθητές που έχουν ανάγκη τον εκάστοτε εκπαιδευτικό. Εξάλλου, την περσινή χρονιά έγιναν προσλήψεις λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία εξαιτίας της πανδημίας.
  • Κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης έγιναν προσλήψεις ψυχολόγων σε ΕΠΑΛ στις 24/11/2020, γεγονός που πρέπει να μας θορυβήσει και για την άμεση αναγκαιότητα προσλήψεων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Δεδομένου του γεγονότος ότι τα κενά ανέρχονται σε χιλιάδες μεταφέρθηκαν εκπαιδευτικοί από τα τμήματα ένταξης στα Ειδικά Σχολεία αφήνοντας κενές τις θέσεις τους. Τα Ειδικά Σχολεία παραμένουν ανοιχτά και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τους ζητήθηκαν εκπαιδευτικοί από άλλες δομές της εκπαίδευσης. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται ακόμη περισσότερα κενά.
  • Σχεδιάζεται η άρση των απαγορευτικών μέτρων με άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει πρόβλεψη για το άνοιγμα των σχολείων τη στιγμή που τα μαθήματα θα μπορούσαν να γίνονται εκ περιτροπής, όπως είχαν διεξαχθεί και τον περασμένο Ιούνιο.
  • Υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται το εξατομικευμένο πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης για να μπορέσουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της τάξης. Επομένως, από τη στιγμή που τα σχολεία παραμένουν ΑΝΟΙΧΤΑ όλοι αυτοί οι μαθητές έχουν δικαίωμα στην ισότητα ευκαιριών μάθησης.

ΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Με εκτίμηση,

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Γενικής & Ειδικής Αγωγής, Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

2η Επιστολή αναπληρωτών

Γνωρίζουμε πως πολλοί γονείς περιμένουν εναγωνίως την πρόσληψη εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης για τα παιδιά τους.

Ομοίως, και εμείς οι εκπαιδευτικοί περιμένουμε εναγωνίως την πρόσληψή μας, που έχει ήδη καθυστερήσει 20 ημέρες και δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα γίνει.

Υπάρχουν πάρα πολλά κενά, τόσο στη γενική όσο και στην ειδική αγωγή, τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα, είτε για τις ανάγκες της δια ζώσης διδασκαλίας είτε για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Τα κενά ειδικής έχουν καταγραφεί από τέλη Οκτώβρη και τα κενά γενικής ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, απλά για κάποιο λόγο δεν προχωράει η διαδικασία προσλήψεων. Ούτε εμείς έχουμε σαφή ενημέρωση γι’ αυτό.

Τα σχολεία πιθανόν να ανοίξουν 7/12 και στόχος είναι ως τότε να έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να λειτουργήσει σωστά και χωρίς βασικές ελλείψεις.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ήδη κινητοποιηθεί, αλλά σας θέλουμε κι εσάς δίπλα μας, για να ακουστούμε ακόμα περισσότερο. Θεωρούμε πως όλοι μαζί, αν ακουστούμε, θα τα καταφέρουμε.

Μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά στους εξής αριθμούς:

2103443316, 2103442000, 2103442796.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε κοινοποιήσεις σε σελίδες και ομάδες του facebook αλλά και σε ιστοσελίδες, ώστε να διαδοθεί το θέμα αυτό. Προωθήστε το όσο περισσότερο μπορείτε.

Βιώνουμε φέτος πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες όμως δε θα πρέπει για κανένα λόγο να εμποδίζουν την ομαλή φοίτηση κι εξέλιξη των παιδιών σας.

Ως εκπαιδευτικοί ή/ και ως γονείς γνωρίζουμε τις ανάγκες των παιδιών που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής δυσκολίες και ταυτοχρόνως αναγνωρίζουμε τη μεγαλύτερή τους ανάγκη, για εξατομικευμένη διδασκαλία και συμβουλευτική, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Υπάρχουν παιδιά τα οποία χρειάζονται το εξατομικευμένο πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης, για να μπορέσουν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της τάξης. Τα σχολεία είναι ανοιχτά και όλοι οι μαθητές δικαιούνται ίση μεταχείριση, διότι έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να τα καταφέρουμε, γιατί “η ισχύς εν τη ενώσει”.

Με εκτίμηση,

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής

Δείτε ακόμα

Εικόνες ντροπής στο Ρέθυμνο: Μητέρα κάθεται σε πεζούλι με τα 2 παιδιά της για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Δημιουργεί σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά

Σφοδρή σύγκρουση για την Cisco στη Βουλή (Βίντεο)

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password