ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Καμία αποκοπή ρεύματος όσο διαρκεί η Τηλεκπαίδευση

Πέραν της ανάγκης και της συμμόρφωσης με τη συνταγματική επιταγή για την απρόσκοπτη πρόσβαση στην Παιδεία (αρ. 16 του Συντάγματος), είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν είναι εύκολο για κανέναν τεχνικό να εκτελέσει εντολή αποκοπής ηλεκτρικού τη στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ενέργεια θα στοιχίσει σε μαθητές την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και τη μόρφωση, γενικότερα.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού παρακάλεσε τον υπάλληλο να περιμένει μία ώρα επειδή το παιδί του έκανε τηλεκπαίδευση

Συγκλόνισε το πανελλήνιο η αποκάλυψη του ιδιωτικού υπαλλήλου που εργάζεται στις διακοπές και τις επανασυνδέσεις ρεύματος πως, όταν πήγε να κόψει το ρεύμα σε ένα σπίτι στην Κομοτηνή, ο ιδιοκτήτης τον παρακάλεσε να περιμένει μία ώρα επειδή έκανε τηλεκπαίδευση το παιδί του.

Το θέμα είχε αναδείξει από την πρώτη στιγμή και το Mathe με δημοσίευμα που είχε και την ανάρτηση του συγκεκριμένου υπαλλήλου.

Η συγκλονιστική ανάρτηση του κ. Παιδαράκη:

“Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!”.

Ιδιωτικός πάροχος πίσω από τη διακοπή ρεύματος

Οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ ενημέρωσαν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το ρεύμα στο σπίτι παρέχει ιδιωτικός πάροχος.

Ο ιδιώτης, λοιπόν, έδωσε την εντολή να διακοπεί το ρεύμα στο σπίτι λόγω οφειλών, εν μέσω πανδημίας και κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης.

Αξίζει να αναφερθεί, όμως, ότι η τοπική κοινωνία αντέδρασε άμεσα. Οι συντοπίτες του πατέρα συγκέντρωσαν τα χρήματα και πληρώθηκε η οφειλή κι έτσι το παιδί του θα μπορέσει να κάνει μάθημα χωρίς προβλήματα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε η ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ ζητά με επιστολή της προς τους υπουργούς Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και Παιδείας Νίκη Κεραμέως «κανένας πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας να μην αποστέλλει εντολές αποκοπής για όσο διάστημα διαρκεί η τηλεκπαίδευση».

Αναλυτικά η επιστολή

«Κυρία Υπουργέ και Κύριε Υπουργέ.
Στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω της πανδημίας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ένα ζήτημα πιστεύουμε ουσιαστικό και άμεσης προτεραιότητας.
Ειδικότερα, θα θέλαμε να εξετάσετε και να ενεργήσετε στη βάση και της δικής σας ευαισθησίας, την ανάγκη λήψης μιας απόφασης που θα αφορά στο ζήτημα των φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών με παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Ουσιαστικά σας καλούμε να μεριμνήσετε ώστε κανένας πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας να μην αποστέλλει εντολές αποκοπές για όσο διάστημα διαρκεί η τηλεκπαίδευση.
Πέραν της ανάγκης και της συμμόρφωσης με τη συνταγματική επιταγή για την απρόσκοπτη πρόσβαση στην Παιδεία (αρ. 16 του Συντάγματος), είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν είναι εύκολο για κανέναν τεχνικό να εκτελέσει εντολή αποκοπής ηλεκτρικού τη στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ενέργεια θα στοιχίσει σε μαθητές την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και τη μόρφωση, γενικότερα».

Δείτε ακόμα

Αυτή τη εβδομάδα οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Εκτός σχολείων οι μαθητές που δεν θα εμβολιάζονται

“Σε παρακαλώ, κόψε το ρεύμα σε μια ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου”

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password