Εκτός σχολείων οι μαθητές που δεν θα εμβολιάζονται

 

Υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους μαθητές

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε προσφυγή που είχαν κάνει οι γονείς όταν τα παιδιά τους διαγράφτηκαν από παιδικό σταθμό επειδή δεν προχώρησαν στον εμβολιασμό τους.

 Η απόφαση αφορά το γενικό πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών, αλλά αποκτά ιδιαίτερη σημασία εν όψει του εμβολίου για τον C0VID-19.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει γονείς που ισχυρίστηκαν  ότι «ο εμβολιασμός δεν δύναται να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, αλλά αποτελεί µόνον συνιστώμενη ιατρική πράξη», πολύ περισσότερο µάλιστα όταν η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Υγείας δεν µπορεί «να εγγυηθεί ότι η χορήγηση ορισμένου εμβολίου δεν θα επιφέρει σοβαρή παρενέργεια στον εμβολιαζόμενο» ή ακόμα και θάνατο. 

Το συνταγματικό δικαστήριο έκρινε όμως ότι η υποχρέωση του κράτους που είναι  να λαμβάνει µέριµνα για τη δημόσια υγεία επιτρέπει να διαγράφονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τα παιδιά όταν οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν. Αυτή η απόφαση του Δ’ τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σηματοδοτεί θέσεις σε µια ενδεχόμενη άρνηση γονέων μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους γενικά, αλλά και ειδικά µε το αναμενόμενο πολυπόθητο εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password