Τζιτζικώστας & Ζέρβας: Να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι τα Χριστούγεννα

Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμμένουν στην εκτίμησή τους ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τα Χριστούγεννα, λόγω της επιδημιολογικής εικόνας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι κ.κ Απόστολος Τζιτζικώστας και Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξέφρασαν την άποψη αυτή και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη χθεσινή συνάντησή.

Σύσκεψη με τον πρωθυπουργό

Μητσοτάκης, Ζέρβας και Τζιτζικώστας

Να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι τα Χριστούγεννα ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά σύσκεψη που έλαβε χώρα στο ΥΜΑΘ με τοπικούς φορείς.

Η σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΜΑΘ με τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, έγινε χθες Σάββατο 28/11/2020.

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Χριστούγεννα ζητούν τοπικοί φορείς

Οι αρμόδιοι φορείς συζήτησαν με τον πρωθυπουργό τα ζητήματα της πόλης, ζήτησαν την οικονομική ενίσχυση των κλάδων που επλήγησαν περισσότερο από τον κορονοϊό, αλλά και την παράταση του κλεισίματος των σχολείων.

Ο κ. Ζέρβας διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να εισηγηθεί την άρση του lockdown, αν δεν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Άνοιγμα των σχολείων

Σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων. Η θέση του κ. Ζέρβα είναι πως αυτή τη στιγμή, δεν θα πρέπει να συμβεί.

«Είναι δεδομένο το τρίτο κύμα της πανδημίας, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον φόβο να έχουμε εικόνες Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο ή και τον Ιανουάριο. Για αυτό τον λόγο προσωπικά, είμαι κατά του ανοίγματος των σχολείων μέχρι τα Χριστούγεννα», τόνισε.

Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ του κ. Ζέρβα

Στα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και στις εισηγήσεις των ειδικών θα βασιστούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το πότε και πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων, είπε στον «ΣΚΑΪ 100,3» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το lockdown» δήλωσε. Προειδοποίησε, πάντως, ότι αν κάτι δεν πάει καλά, θα έχουμε αναζωπύρωση στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι παραμένει πολύ υψηλό το ιικό φορτίο στους δήμους γύρω από τη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο. Ανέφερε δε ότι είναι βασανιστικοί οι ρυθμοί μείωσης των κρουσμάτων.

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι η χθεσινή εισήγησή του στον πρωθυπουργό ήταν να μην ανοίξει τίποτα, αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου.

Όπως σημείωσε, τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν για κανέναν λόγο μέσα στο Δεκέμβριο. Αντιθέτως, το λιανεμπόριο είναι ίσως είναι το μόνο που μπορεί να ανοίξει για κάποιες μέρες με κανόνες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκ. Παπανικολάου

Εθνική τραγωδία… θα έχουμε αν ανοίξουμε

«Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει αν θα ανοίξει θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του» ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια

Αποκαλυπτικός και πολύ περιγραφικός είναι ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός αλλά και οι ελλείψεις.

«Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει αν θα ανοίξει θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του» ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

«Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα. Από μένα και τη μαρτυρική Θεσσαλονίκη δεν θα ακούσετε ποτέ για άνοιγμα. Θα σας λέμε περιοριστικά μέτρα».

«Την πατήσαμε. Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη».

Δείτε ακόμα

Αυτή τη εβδομάδα οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών

“Σε παρακαλώ, κόψε το ρεύμα σε μια ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου”

Υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους μαθητές

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password