Πέτσας ΝΑΙ – Κεραμέως ΟΧΙ για Τεστ σε μαθητές

Μπάχαλο έχει γίνει το κυβερνητικό στρατόπεδο με τις διχογνωμίες και τις σπόντες από υπουργό για άλλο υπουργό. Το Υπουργείο παιδείας βέβαια είναι πλέον συνηθισμένο σε αυτή την τακτική. Τέτοιες συμπεριφορές με αλληλοκατηγορίες και μετατόπιση ευθυνών είχαμε δει στο φιάσκο με τις μάσκες, συνεχίστηκε με το πότε θα κλείσουν τα σχολεία και το βλέπουμε ξανά τώρα με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων μέσω τεστ. Έτσι ενώ ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πριν το άνοιγμα θα γίνουν rapid tests στους μαθητές την περασμένη Παρασκευή η Υπουργός παιδείας δήλωσε άγνοια!

Κεραμέως: Δεν αποκλείεται να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις 7 Σεπτεμβρίου -  CNN.gr

Υπάρχει έλλειψη συντονισμού; 

Δεν είναι όμως δυνατόν να βγαίνει προς τα έξω αυτή η παραφωνία!

Μήπως πρέπει για άλλη μια φορά να αναλάβει τον δύσκολο αυτό ρόλο  του ¨βοσκού μέσα στη μάντρα” ο πρωθυπουργός και να μαζέψει τους διχογνωμούντες;

Άνοιγμα των σχολείων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, φαίνεται πως προκρίνεται να ξεκινήσει η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων πρώτα και να ακολουθήσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Οι ημερομηνίες που υπάρχουν στις σκέψεις των αρμοδίων είναι 7 ή 14 Δεκεμβρίου αρχίζοντας με τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και με τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ακολουθούν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με μαθητές στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης που υλοποιείται σε όλα τα σχολεία της χώρας, ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το σταδιακό άνοιγμα της χώρας να ξεκινήσει από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων. 

«Τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν όταν θα αρχίσει η χαλάρωση του lockdown, με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση να ξαναρχίζει πρώτη τη δια ζώσης διδασκαλία» είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας το σήμα για σταδιακό ξεκλείδωμα των σχολικών μονάδων, όποτε βεβαίως, τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν.

Το «πράσινο φως» από τους ειδικούς περιμένουν στην κυβέρνηση

Η Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «Οι αποφάσεις, θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο», σημειώνοντας ταυτόχρονα πώς το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές.

Με rapid tests το άνοιγμα των σχολείων ή όχι

Στο θέμα του ανοίγματος των σχολικών μονάδων, είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος αναφέρθηκε σε μία καινούργια πτυχή που αφορά στο θέμα, δηλαδή τα στοχευμένα τεστ σε μαθητές.

«Πριν πάντως ανοίξουν τα σχολεία θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο στοχευμένων ελέγχων στα παιδιά που είναι στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσής μας, προκειμένου να δούμε ποιο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στα παιδιά σε σχέση με την κοινότητα. Και μετά θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα , αλλά θα ανοίξουν σχολεία» είχε αναφέρει ο κ. Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας είχαν ξεκινήσει την τηλεκπαίδευση μία εβδομάδα νωρίτερα από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, αλλά λόγω της έξαρσης της πανδημίας αποφασίστηκε από την κυβέρνηση σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους, να μπει λουκέτο και στα δημοτικά σχολεία. 

Την Παρασκευή, η Νίκη Κεραμέως, σχολίασε ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν τα σχολεία πριν από τις γιορτές, με πρώτα τα δημοτικά, ενώ απαντώντας σε ερώτηση στον Θέμα fm σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθούν rapid tests στα σχολεία, η υπουργός διευκρίνισε ότι… δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση.

Δείτε ακόμα

Αυτή τη εβδομάδα οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών

“Σε παρακαλώ, κόψε το ρεύμα σε μια ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου”

Υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους μαθητές

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password