Μητσοτάκης για ηλεκτρονικές εκλογές εκπαιδευτικών: “Το νέο συναντάει αντιδράσεις”

“Κάναμε δύο βήματα μπροστά και αισθανόμαστε δικαιωμένοι για αυτή την επιλογή”.

Συνέντευξη έδωσε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιοσταθμό Status FM της Θεσσαλονίκης και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη Και Βιργινία Δημαρέση. 

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τις πρόσφατες ηλεκτρονικές εκλογές των εκπαιδευτικών  και για το τι  έφταιξε για το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής τους.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι αισθάνεται απόλυτα δικαιολογημένος  από αυτή την επιλογή  που έκανε το Υπουργείο Παιδείας .

Στην πολιτική είπε “πότε χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα πίσω και Πότε δύο βήματα μπροστά .

Εμείς κρίναμε ότι χρειαζόταν να κάνουμε δύο βήματα μπροστά και αισθανόμαστε δικαιωμένοι για αυτή την επιλογή.

 Αυτοί που ψήφισαν αυτοί εξέλεξαν.  Την επόμενη φορά είπε γιατί τώρα πια αυτό καθιερώθηκε θα ψηφίσουν με τον τρόπο αυτό περισσότεροι εκπαιδευτικοί“.

 Διαβάστε το απόσπασμα της συνέντευξης

 

Δ. ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Συνιστά ένα τεράστιο κεφάλαιο αυτό στο οποίο αναφερθήκατε, κύριε Πρωθυπουργέ, αλλά για δείτε λίγο. Πριν κάποιες εβδομάδες έγινε η προσπάθεια της κυρίας Κεραμέως στο Υπουργείο να πάμε σε μία διαδικασία διαφορετική, εκλογής, αρχαιρεσιών στο χώρο της Παιδείας. Το θέτω ενδεικτικά, όχι ότι είναι ο μόνος χώρος. Εντούτοις αυτό προσέκρουσε σε κάποιες παρωχημένες ενδεχομένως αντιλήψεις και συμμετείχε μόλις το 5%, αν δεν κάνω λάθος, των εκπαιδευτικών σε μία ρηξικέλευθη επιλογή του Υπουργείου Παιδείας.
Τελικά θα το διατυπώσω το ερώτημα όπως ένας πολύ καλός καθηγητής ακροατής μας: Είναι έτοιμη η χώρα για φιλελευθερισμό; Για τέτοιες φιλελεύθερες τομές και παρεμβάσεις;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν ξέρω κατ’ ανάγκη αν θα τις χαρακτήριζα φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, αν θα έβαζα δηλαδή έναν ιδεολογικό μανδύα σε μία παρέμβαση που λέει το απλό: Να διευκολύνουμε όλους να ψηφίζουν τη στιγμή που μπορώ να εξασφαλίσω την ακεραιότητα και την αντικειμενικότητα της διαδικασίας της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Ώστε να μην έχουμε τα φαινόμενα που όλοι γνωρίζουμε, αυτά τα οποία συμβαίνουν όταν κάποιοι εργαζόμενοι προσέρχονται για να ψηφίσουν για τα συνδικαλιστικά τους όργανα.
Μερικές φορές πρέπει να τολμάει κανείς να φεύγει μπροστά. Αυτό έκανε το Υπουργείο Παιδείας με την απόλυτη στήριξή μου. Είχαμε πιο περιορισμένη συμμετοχή. Τι να κάνουμε; Αυτοί συμμετείχαν, αυτοί εξέλεξαν.

Δ. ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Έχετε μία ερμηνεία αυτής της στάσης των εκπαιδευτικών;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ξέρετε πάντα το νέο συναντάει κάποιες αντιδράσεις. Μόνο που πρέπει να ξέρουμε εμείς πότε χρειάζεται, γιατί χρειάζεται μερικές φορές στην πολιτική, να κάνει κανείς ένα βήμα πίσω και πότε χρειάζεται να κάνει δύο βήματα μπροστά.
Εκεί κρίναμε ότι έπρεπε να γίνουν δύο βήματα μπροστά και εγώ προσωπικά αισθάνομαι απολύτως δικαιωμένος για την επιλογή. Και ξέρω ότι στις επόμενες εκλογές, γιατί αυτό καθιερώθηκε πια, έγινε το σημαντικό βήμα, προφανώς και θα συμμετέχουν πολύ περισσότεροι εκπαιδευτικοί.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password