Μαθητές αρνούνται την Τηλεκπαίδευση & ζητούν επιστροφή στα σχολεία

Στον «Κυριακάτικο Ελεύθερο Τύπο» γίνεται αναφορά σε κίνημα μαθητών στην Ιταλία που απαιτούν να επιστρέψουν στα θρανία.

Η Ιταλία κράτησε κλειστά τα σχολεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη, λόγω της βεβαρημένης υγειονομικής κατάστασης.

Το συγκεκριμένο μαθητικό κίνημα που έχουν δημιουργήσει μαθητές του Λυκείου αρνείται όλη τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Ανισότητες

Από τη μία μαθητές όλη μέρα μπροστά στους υπολογιστές για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με προβλήματα στη σύνδεση και στην παρακολούθηση των μαθημάτων και από την άλλη μαθητές φτωχών οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τεχνολογικά και πρακτικά την εκπαίδευση των παιδιών τους εκ του μακρόθεν!

Για κάποιο διάστημα θα ήταν ευχάριστο το κλείσιμο των σχολείων και η αποχή από τη δια ζώσης διδασκαλία όσο όμως περνά ο καιρός και η πανδημία συνεχίζει τα παιδιά επαναστατούν όλο και περισσότερο.

Λόγοι αντίδρασης

Στους μαθητές αυτούς που αντιδρούν στην τηλεκπαίδευση είτε:

  • τους λείπει ο κόσμος του σχολείου ή
  • αντιδρούν στο εκπαιδευτικό σύστημα και τους κανόνες ή
  • δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την αναγκαστική τηλεκπαίδευση

Τρόποι αντίδρασης

Πολλοί μαθητές του κινήματος αυτού μεταφέρουν το μάθημα μπροστά από τα σχολεία, εν είδει «διαμαρτυρίας».

Ένα παράδειγμα δίνουν οι μαθητές του Λυκείου Pilo Albertelli στη Ρώμη, που παρακολουθούν πλέον τα μαθήματά τους καθισμένοι στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σχολείο τους. 

Αιτήματα

Ζητούν από την κυβέρνηση να τους διασφαλίσει τον απαραίτητο τεχνικό και υγειονομικό εξοπλισμό ώστε να επιστρέψουν σύντομα στις τάξεις τους. Το 12% άλλωστε των παιδιών και εφήβων 6-17 ετών δεν διαθέτουν υπολογιστή.

Υπουργός παιδείας

Η υπουργός Παιδείας Λουτσία Αχσολίνα σε ανοικτή επιστολή της προς τους μαθητές στην εφημερίδα «La Stampa» παραδέχθηκε ότι τα παιδιά πληρώνουν πολύ υψηλό τίμημα και υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα ώστε να επιστρέψουν σύντομα στις σχολικές αίθουσες. 

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, 29/11/2020, ΑΛΙΚΗ ΚΟΤΖΙΑ

Αντιδράσεις συνέχεια

25 Σεπτεμβρίου οι μαθητές είχαν βγει στους δρόμους αντιδρώντας στην εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης

Ιταλία: Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους αμφισβητώντας την πολιτική της κυβέρνησης Κόντε

Ιταλία: 306 νέα κρούσματα κορονοϊού και 10 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Χιλιάδες Ιταλοί μαθητές κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους, για να αμφισβητήσουν την πολιτική της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, σε ό,τι αφορά την προσαρμογή της δημόσιας παιδείας στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης του κορονοϊού.

Οι κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στην Ρώμη, στο Μιλάνο, στην Γένοβα, στην Νάπολη και σε δεκάδες άλλες μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας.

Με τις σημερινές τους πορείες, οι μαθητές ζήτησαν και να ενημερωθούν από την κυβέρνηση σχετικά με το πώς εννοεί να χρησιμοποιήσει τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και να μπορέσουν να επιστρέψουν το γρηγορότερο, όλοι οι νέοι στις αίθουσες των γυμνασίων, λυκείων, και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ιταλίας.

Ανακούφιση όταν είχαν επιστρέψει τον Σεπτέμβριο

Ιταλία: Επαναλειτούργησαν τα σχολεία

«Νιώθω μεγάλη χαρά που επιστρέφω στο σχολείο μετά από τόσους μήνες. Είναι σχεδόν σαν να απελευθερώνομαι», ανέφερε ένας μαθητής Λυκείου.

Πέραν των μαθητών και οι γονείς είχαν καταληφθεί από ανάμεικτα συναισθήματα, τα οποία όμως άλλαξαν όταν τα παιδιά πέρασαν το κατώφλι των σχολείων.

«Χαίρομαι διότι είναι η πρώτη μέρα στο Λύκειο για τον γιο μου. Αυτό υπερτερεί της αγωνίας και της αγωνίας, που σίγουρα υπάρχει. Αλλά έχω πίστη στους καθηγητές και τους ιθύνοντες στα σχολεία», λέει η Αντονέλα Γκιούντα μητέρα μαθητή Λυκείου.

Η θερμομέτρηση συνιστά μία βασική διαδικασία κατά την προσέλευση, ενώ παντού εφαρμόζονται τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Το πως θα εξελιχθεί η σχολική χρονιά συνιστά ένα στοίχημα για όλους και κυρίως για την κυβέρνηση της Ιταλίας, η οποία κατά το πρώτο κύμα δεν έδειξε τα καλύτερα αντανακλαστικά.

«Αυτός ο ιός συνιστά απειλή όχι μόνον για την σχολική χρονιά αλλά για την αξιοπιστία της κυβέρνησης, η οποία έχει επικριθεί για την διαχείριση και τις καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία των σχολείων. Υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός στην κοινή γνώμη αναφορικά με τον επίσημο αριθμό μαθητών που επιστρέφουν. Τα στοιχεία της κυβέρνησης δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν καθώς αναμένονται τα κρούσματα της τελευταίας στιγμής», μεταδίδει από την Ρώμη η ανταποκρίτρια του Euronews, Έλενα Καβαλόνε.

Το βίντεο ΕΔΩ

Δείτε ακόμα

Αυτή τη εβδομάδα οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών

“Σε παρακαλώ, κόψε το ρεύμα σε μια ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου”

Υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους μαθητές

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password