Κεραμέως στο OPEN για άνοιγμα σχολείων, ύλη, αξιολόγηση

Κεραμέως στο OPEN δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για άνοιγμα. Πρώτα τα δημοτικά

Συνέντευξη παραχώρησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του καναλιού OPEN η Υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στη συνέντευξή της η Υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, αλλά αυτό αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο.

 Συνέχισε λέγοντας ότι θα ληφθούν υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση είπε πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Σε ότι αφορά στην ύλη είπε ότι προχωράει κανονικά και δεν υπάρχει σχέση της τωρινής εικόνας με αυτήν στο προηγούμενο lockdown. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η δήλωση ότι η ύλη έχει μείνει πίσω δεν έγινε από τον πρόεδρο του ΙΕΠ.

 Σε κάθε περίπτωση τόνισε βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προκειμένου να δούμε αυτά τα ζητήματα.

Σε ότι αφορά στις δυσκολίες στην τηλεκπαίδευση υποστήριξε ότι αυτές υπήρξαν σε  ένα αρχικό στάδιο και ότι τώρα η τηλεκπαίδευση διεξάγεται κανονικά χωρίς προβλήματα.

Στη συνέντευξή της δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο εφόσον ανοίξουν τα σχολεία, να γίνουν μαθήματα και κατά την περίοδο των διακοπών.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που μας απασχολεί είπε είναι ο τρόπος με τον οποίον θα γίνει η αξιολόγηση των μαθητών στο πρώτο τετράμηνο.

 Σε σχέση με αυτό εξήγησε ότι δέχεται εισηγήσεις από το Ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής.

 Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τέλος είπε ότι είναι προτεραιότητα και βασικός άξονας για τη βελτίωση  των εκπαιδευτικών υπηρεσιών,  αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο τα σχολεία βρίσκονται σε λειτουργία διαδικτυακά. 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password