Συμμετοχή μαθητών σε Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η δράση αφορά στην υλοποίηση Προσομοίωσης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα λάβει χώρα διαδικτυακά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Συμμετέχοντες θα είναι  80 μαθητές από Σχολικές Μονάδες της Περιφέρειας Κρήτης Α’ και Β’ Λυκείου από Σχολικές Μονάδες της Περιφέρειας Κρήτης Α’ και Β’ Λυκείου (Ιδιωτικές, Δημόσιες ή ΕΠΑΛ) και πιο συγκεκριμένα 40 μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου από σχολεία των Δήμων της Δυτικής Κρήτης και 40 μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου, από σχολεία των Δήμων της Ανατολικής Κρήτης.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – I.R.T.E.A. υλοποιούν τη δράση Διαδικτυακή Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – «EUropa.S T.E.EN.S.» για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου & Λασιθίου (Ανατολική Κρήτη) και Χανίων & Ρεθύμνου (Δυτική Κρήτη), το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 αντίστοιχα.

Τι αφορά

Η εν λόγω εξωσχολική δραστηριότητα αφορά στο διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι διαβουλεύονται ως Ευρωβουλευτές σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα: «Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα πριν και μετά την κρίση του κορονοϊού. Από το σχολείο και τις τοπικές κοινωνίες μέχρι την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (EUGreenDeal)» . Σκοπός των συζητήσεων είναι να αποτυπωθούν οι προτάσεις των νέων στη θεματική οι οποίες θα αξιοποιηθούν από το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης για την προώθηση της φωνής των νέων στην τοπική κοινωνία και τους φορείς χάραξης πολιτικής της Περιφέρειας αλλά και σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συμμετέχοντες

Στην κάθε μια Διαδικτυακή Προσομοίωση μπορούν να συμμετάσχουν το μέγιστο 10 Σχολικές Μονάδες (Ιδιωτικές, Δημόσιες ή ΕΠΑΛ) με το μέγιστο αριθμό 4 μαθητών και 1 συνοδό/επιβλέπων καθηγητή έκαστη. Όλοι οι συμμετέχοντες (εκπαιδευτικοί και μαθητές) θα λάβουν πιστοποίηση συμμετοχής. Η επιλογή των Σχολικών Μονάδων θα γίνει από το Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. με κλήρωση επί των αιτούντων Σχολείων και των μαθητών, από την κάθε Σχολική Μονάδα που θα έχει επιλεγεί.

Το EUropa.S. TE.EN.S. αποτελεί ένα «παιχνίδι ρόλων» που υλοποιεί το I.R.T.E.A. τα τελευταία 6 χρόνια βασισμένο στη μη τυπική μάθηση, με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις ευρωπαϊκές πολιτικές και την επιχειρηματολογία, αναδεικνύοντας τις δικές τους ιδέες και δεξιότητες κατά τη διάρκεια αυτού. Στόχος του Έργου είναι η γνωριμία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η επέκταση των γνώσεων των μαθητών σχετικά με αυτή, τον τρόπο λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων και τον τρόπο λήψεως αποφάσεων, καθώς και την ενίσχυση της ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη.

Οι ενδιαφερόμενες Σχολικές Μονάδες καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα και αποστέλλοντας το απαραίτητο συνοδευτικό έγγραφο στην ιστοσελίδα http://www.irtea.gr/?p=4402&lang=el  το αργότερο ως τις 27 Νοεμβρίου 2020.

Χρονοδιάγραμμα της δράσης:

  • 28 Νοεμβρίου 2020: Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων κατόπιν κλήρωσης
  • 4 Δεκεμβρίου 2020: Τεχνικός Έλεγχος Πλατφόρμας και Επεξηγήσεις προς τους συμμετέχοντες για τις 2 δράσεις
  • 5 Δεκεμβρίου 2020,  ώρες 11:00- 17:30: Διεξαγωγή Διαδικτυακής Προσομοίωσης για τις σχολικές μονάδες της Ανατολικής Κρήτης
  • 6 Δεκεμβρίου 2020, ώρες 11:00- 17:30: Διεξαγωγή Διαδικτυακής Προσομοίωσης για τις σχολικές μονάδες της Δυτικής Κρήτης

Συμμετέχοντες

Για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, ενώ τόσο οι συμμετέχοντες μαθητές όσο και οι συνοδοί Εκπαιδευτικοί θα λάβουν Πιστοποίηση Συμμετοχής από τους διοργανωτές, με τη βασική προϋπόθεση πως δεν θα απουσιάσουν σε καμία από τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις (θα τηρηθεί παρουσιολόγιο).

Συνημμένα θα βρείτε τα ακόλουθα έγγραφα:

  1. Στοιχεία αίτησης σχολικής μονάδας
  2. Πρόγραμμα 
  3. Δελτίο Τύπου

Πληροφορίες

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή επικοινωνία για τη δράση παρακαλούμε επικοινωνήστε με το I.R.T.E.A. στο 213 0250217 ή e-mail: irtea.greece@gmail.com

Με εκτίμηση,

Nicolas MORAITAKIS

Europe Direct of Crete

 Averof Georgiou Street 1, 71201 Heraklion, Greece

Tel. (+) 30 2810 336330

 Ώρες λειτουργίας για το κοινό: Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00-15.00

 E-mail: europedirect@crete.gov.gr

Website: europedirect-crete.gr

-Για επείγοντα θέματα, εκτός των ωρών λειτουργίας του κέντρου παρακαλούμε απευθυνθείτε στην κεντρική υπηρεσία Europe Direct ή επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΥ.

-Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011 από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30)

-Απευθυνθήκατε τελευταία σε κέντρο πληροφόρησης Europe Direct; Θέλουμε να μάθουμε τις εντυπώσεις σας!

-Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο “Η Ευρώπη Σου”.

Δείτε ακόμα

Έκθεση επιτροπής Πισσαρίδη: Σύνδεση αξιολόγησης με αμοιβή, εκπαιδευτικό προσωπικό στους Δήμους

Μάνος Παυλάκης: Για την Πιστοποίηση των Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Από σήμερα η υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password