Κάντε τεστ (polling) για τους μαθητές σας στο webex. 10 ερωτήσεις και απαντήσεις

Κάντε τεστ (polling) για τους μαθητές σας στο webex. 10 ερωτήσεις και απαντήσεις

Ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο   της πλατφόρμας webex στην προσπάθειά μας να αλληλεπιδράσουμε  με τους μαθητές μας είναι το  polling (δημοσκοπήσεις).

Με την εφαρμογή αυτή της webex μπορούμε, είτε να δημιουργήσουμε τεστ – κουίζ  αξιολογώντας τις γνώσεις των μαθητών μας,  είτε μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που  εμείς θα δημιουργήσουμε  να πάρουμε ανατροφοδότηση από το τμήμα σχετικά με οποιοδήποτε θέμα,  είτε ακόμη και  να κάνουμε και μία αυτοαξιολόγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας  μέσα από τις απαντήσεις των μαθητών.

Σε κάθε περίπτωση το polling θα βοηθήσει σημαντικά στην αλληλεπίδραση μαθητών και εκπαιδευτικού και θα συμβάλει ουσιαστικά  στο σπάσιμο της μονοτονίας της εισήγησης  την οποία σε  μεγάλο βαθμό ευνοεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

 Ας δούμε  την χρήση και την αξιοποίηση  αυτού του εργαλείου μέσα από  10 ερωτήσεις απαντήσεις

 

 1. Τι είναι το polling και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Το  polling (Δημοσκοπήσεις) είναι ένα εργαλείο της webex με το οποίο  μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ερωτηματολόγιο. Μέσω αυτού του ερωτηματολογίου μπορούμε να αξιολογήσουμε τις γνώσεις των μαθητών μας,  να πάρουμε ανατροφοδότηση από αυτούς ή ακόμη και να  τους ζητήσουμε να ψηφίσουν για ένα συγκεκριμένο θέμα,

 

 1. Μπορώ δηλαδή να φτιάξω ένα τεστ και να το εμφανίσω κατά τη διάρκεια του μαθήματος στην οθόνη των μαθητών μου;

Ναι. Μπορείτε όταν εσείς το επιλέξετε,  το τεστ ή το ερωτηματολόγιο να εμφανιστεί στην οθόνη των μαθητών σας. Οι μαθητές θα μπορούν εκείνη τη στιγμή να  τσεκάρουν  πάνω στο τεστ ή να συμπληρώσουν τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις. Η οθόνη που θα βλέπουν οι μαθητές σας θα είναι κάπως έτσι:

 1. Τι είδους ερωτήσεων μπορώ να φτιάξω;

Μπορείτε να φτιάξετε τριών ειδών ερωτήσεις:

 • ερωτήσεις πολλαπλών  επιλογών με μία σωστή απάντηση
 • ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών με περισσότερες από μία σωστές απαντήσεις και
 • ερωτήσεις σύντομης απάντησης

 

 1. Πόσες ερωτήσεις πρέπει να έχει το ερωτηματολόγιο;

Μπορεί να έχει από μία μόνον,  μέχρι όσες εσείς νομίζετε.  Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ερωτήσεων που μπορείτε να βάλετε. Τον περιορισμό τον βάζει ο χρόνος που διαθέτετε  και ο σχεδιασμός του μαθήματος που έχετε κάνει.

 

 1. Το ερωτηματολόγιο και οι απαντήσεις που δίνουν οι μαθητές σώζονται κάπου;

Τόσο το ερωτηματολόγιο όσο και οι απαντήσεις όλων των μαθητών αλλά και καθενός ξεχωριστά μπορούν να σωθούν ως αρχείο.

Πέρα από αυτό όμως μπορούμε να μοιραστούμε κατά τη διάρκεια του μαθήματος με τους μαθητές μας μετά το πέρας του  test,  τα αποτελέσματα του τμήματος συνολικά,  τις σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις,  αλλά και την ατομική επίδοση του κάθε μαθητή ξεχωριστά,  πράγμα που βέβαια δεν προτείνεται.  Το τελευταίο μπορεί να  γνωστοποιηθεί σε κάθε μαθητή  κατ΄ ιδίαν.

 

 1. Μπορώ να προετοιμάσω το ερωτηματολόγιο πριν από το μάθημα και να το ανοίξω για να το δώσω στους μαθητές μου όταν αρχίσει;

Ναι.  Μπορείτε να προετοιμάσετε το ερωτηματολόγιο να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και να το ανοίξετε για να τους το δώσετε  οποιαδήποτε στιγμή εσείς κρίνετε κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

 

 1. Μπορώ να ορίσω αυτόματα το χρόνο που θα  διατεθεί για την απάντηση του ερωτηματολογίου;

Ναι. Μπορείτε να τον  ορίσετε αυτόματα  μέσα από την εφαρμογή. Αν  για παράδειγμα ορίσετε 10 λεπτά,  τότε στην οθόνη των μαθητών σε κάθε ερώτηση που θα καλούνται να απαντήσουν, θα εμφανίζεται στο πάνω μέρος ο χρόνος που απομένει για την απάντηση του ερωτηματολογίου. Μπορείτε όμως αν θέλετε να  μην ορίσετε χρόνο  και να διακόψετε εσείς χειροκίνητα,  αφού βέβαια πρώτα ειδοποιήσετε τους μαθητές σας.

 

 1. Μπορώ όσο οι μαθητές μου συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο να βλέπω τι ακριβώς κάνουν;

Μπορείτε εφόσον το επιλέξετε  να βλέπετε πόσοι από τους μαθητές σας έχουν τελειώσει,  πόσοι απαντούν ακόμη και πόσοι δεν ξεκίνησαν ποτέ.  Δεν μπορείτε  σε εκείνη τουλάχιστον τη φάση  να δείτε τι έχει κάνει ο κάθε μαθητής ξεχωριστά.  Αυτό είναι κάτι που θα το δείτε στο αρχείο των απαντήσεων  που μπορείτε να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας μετά το τέλος της διαδικασίας

 1. Μπορώ να δώσω κατά τη διάρκεια της ώρας παραπάνω από ένα ερωτηματολόγιο στους μαθητές μου

Ναι.  μπορείτε να δημιουργήσετε όσα ερωτηματολόγια θέλετε και να δώσετε στους μαθητές σας όσα νομίζετε ότι χρειάζεται,  πάντα βέβαια σε σχέση με τον χρόνο που  εκτιμάτε ότι θα χρειαστούν για να απαντήσουν χωρίς πίεση.

 

 1. Πού θα βρω  οδηγίες για τη συγκεκριμένη λειτουργία; 

Πολύ καλές οδηγίες για τη συγκεκριμένη και όχι μόνο λειτουργία θα βρείτε στον μικρό οδηγό για εκπαιδευτικούς (έκδοση 3) που βρίσκεται αναρτημένος στο ΠΕΚΕΣ Δυτικής Στερεάς Ελλάδας  και θα τον βρείτε εδώ.

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ POLLS ΕΔΩ

POLLING WEBEX

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κάντε ομάδες με τους μαθητές σας στο webex! 10 ερωτήσεις και απαντήσεις
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρόγραμμα δημοτικών και νηπιαγωγείων για την Εξ Αποστάσεως. | ΥΠΑΙΘ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευφροσύνη Μήτσιου: Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά να συγκεντρωθούν στην τηλεκπαίδευση

 

 

1 Comment

 • Ειρηνη Κορακα Reply

  17 Δεκεμβρίου, 2020, 9:49 πμ at 09:49

  Τελειο!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password