Τα μισά Ειδικά Σχολεία είναι κλειστά λόγω Κορωνοιού

Μεγάλος αριθμός σχολείων Ειδικής Αγωγής βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ θα πρέπει να υπολογιστεί και το ποσοστό των πιθανών μη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον μαθητικό πληθυσμό που είναι δύσκολο να υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού

Μαγνησία

Στην Μαγνησία ήδη τα 6 από τα 11 ειδικά σχολεία τελούν υπό αναστολή λόγω κρουσμάτων, ενώ το ΕΕΕΕΚ που είναι ένα από τα εν λειτουργία, άνοιξε μόλις την προηγούμενη Δευτέρα μετά από αναστολή λειτουργίας 14 ημερών.

Η λίστα του Υπουργείου

Στην λίστα του Υπουργείου σήμερα 24/11/2020 είναι καταγεγραμμένα 23 ειδικά σχολεία που τελούν υπό αναστολή.

Εδώ η λίστα του Υπουργείου Παιδείας

Στην επίσημη λίστα του υπουργείου Παιδείας δεν περιλαμβάνονται όλα τα ειδικά σχολεία που βρίσκονται κλειστά λόγω κρουσμάτων σύμφωνα νε τους αιρετούς ειδικής αγωγής.

Ο αριθμός κρουσμάτων και νεκρών αυξάνεται δραματικά μέρα με την ημέρα και γίνονται συνεχώς συστάσεις προς τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγονται οι μετακινήσεις.

Επιστολή εκπαιδευτικών

Επιστολή εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής που αναφέρουν ότι 35 σχολεία έχουν κλείσει και δεν εμφανίζονται στις λίστες του Υπουργείου

Σε ένα κλίμα διαρκούς ανασφάλειας και φόβου, έρχεται η απόφαση να παραμείνουν ανοιχτές μονάδες και δομές Ειδικής Αγωγής.

Εν τω μεταξύ μεγάλος αριθμός σχολείων Ειδικής Αγωγής βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ θα πρέπει να υπολογιστεί και το ποσοστό των πιθανών μη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον μαθητικό πληθυσμό που είναι δύσκολο να υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 35 μονάδες έχουν κλείσει, ενώ πολλές ακόμα είναι σε καθεστώς αναστολής και δεν εμφανίζονται στη λίστα του

ΥΠΑΙΘ: ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΦΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΕΕΕΚ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΕΕΕΕΚ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 9ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΕΕΕΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ (ΕΝ.Ε.Ε. ΓΥ.Λ) ΑΧΑΡΝΩΝ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΦΛΟΚΩΦΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΑ – ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΕΕΕΕΚ ΑΡΚΑΔΙΑ – ΕΕΕΕΚ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ 1ο ΕΙΔΙΚΟ      ΔΗΜΟΤΙΚΟ      ΣΧΟΛΕΙΟ      ΛΑΡΙΣΑΣ      ΓΙΑ      ΠΑΙΔΙΑ      ΜΕ      ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ (ΔΑΔ) (ΛΑΡΙΣΑ) ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΝΑΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΕΕΕΕΚ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΓΙΑ 2Η ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΚΩΜΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 1ο ΕΕΕΕΚ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)   ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ ΕΕΕΕΚ ΒΟΛΟΥ ΕΕΕΕΚ ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ ΕΕΕΕΚ ΚΙΛΚΙΣ

Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης, χωρίς να λαμβάνονται εξειδικευμένα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και χωρίς καμία πρόβλεψη για τις συνθήκες που ήδη επικρατούν αλλά και αυτές που έπονται ως επακόλουθο της αναστολής λειτουργίας της γενικής εκπαίδευσης.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ζητάει από τους τοπικούς συλλόγους της να της δώσουν στοιχεία

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Ειδικά σχολεία και τμήματα που αναστέλλεται η λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων covid-19 –

Έκκληση – ενημέρωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ για τα τμήματα και τα Ειδικά Σχολεία που αναστέλλονται λόγω κρουσμάτων covid-19

Αθήνα,  23/11/2020 Αρ.πρωτ. 54

Προς: Τους Περιφερειακούς συλλόγους και τα μέλη τους

Συνάδελφοι,

Μία εβδομάδα μετά το ψήφισμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ – ΣΕΕΠΕΑ δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από τους αρμοδίους στο αίτημά μας να επανεξετάσουν τις αποφάσεις τους για τη λειτουργία των ειδικών σχολείων σε περιοχές που πλήττονται όπως η Κεντρική Μακεδονία κ.α. Τίθεται ζήτημα σοβαρής ευθύνης, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, βάση των στοιχείων που ανακοινώνονται καθημερινά από το ΕΟΔΥ. Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα συνεχίσει κάθε δυναμική προσπάθεια για το ζήτημα αυτό γι’ αυτό και επιβάλλεται η σαφής ενημέρωση των σχολείων που βρίσκονται σε αναστολή.

Ζητάμε όσοι εργάζεστε σε ειδικά σχολεία και κυρίως στις περιοχές που πλήττονται από το covid-19, όπως η Κεντρική Μακεδονία, να ενημερώνετε τον Περιφερειακό ΣΕΕΠΕΑ στον οποίο ανήκετε για τα σχολεία που βρίσκονται σε αναστολή και έως πότε είναι η αναστολή. Όμοια να είναι η ενημέρωση και για την αναστολή τμημάτων.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ κατά την Ολομέλεια των Προέδρων έχει ζητήσει από κάθε σύλλογο την καθημερινή ενημέρωση και καταγραφή των σχολείων προκειμένου να δημοσιεύουμε τη λίστα και να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες.

Η συμβολή όλων είναι απαραίτητη.

Το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Αιτήματα των εκπαιδευτικών

Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Βόλου Φωτεινή Γρηγορίου, επισημαίνει:

«Δεν ζητούμε κλειστά σχολεία. Ζητούμε όμως να υπάρξει πρόβλεψη έτσι ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορούμε να λειτουργήσουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Οι εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων δεν είμαστε αναλώσιμοι, δεν είμαστε άτρωτοι. Έχουμε τους ίδιους φόβους, τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανησυχίες με όλους. Κι εμείς έχουμε από πίσω μας οικογένειες.

Ζητούμε, λοιπόν, ασφάλεια τόσο για τους μαθητές μας όσο και για τους εμπλεκόμενους. Δυστυχώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες αυτή τη στιγμή για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Αν υπήρχαν εμείς είμαστε οι πρώτοι που τα θέλουμε ανοιχτά. Οι μαθητές μας δεν μπορούν να φορέσουν μάσκες, ούτε να διατηρήσουν αποστάσεις. . Δεν μπορούν να τηρήσουν βασικούς κανόνες υγιεινής. Σαφέστατα και πρέπει να είναι ανοιχτές οι μονάδες ειδικής αγωγής αλλά με προϋποθέσεις και μέτρα που δεν έχουν ληφθεί ακόμη».

Εκπαιδευτικοί στην ειδική αγωγή σε επιστολή τους

Αιτούμαστε μέριμνα για εξειδικευμένα μέτρα:

  • Διεξαγωγή τεστ σε εβδομαδιαία βάση, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές (μετά από υπεύθυνη δήλωση των γονέων και κηδεμόνων), σε όλες τις μονάδες ειδικής αγωγής.
  • Με την εμφάνιση οποιασδήποτε συμπτωματολογίας επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στο σχολείο μόνο μετά από ιατρική γνωμάτευση.
  • Πραγματοποίηση των αναγκαίων προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη των απουσιών συναδέλφων (άδειες ειδικού σκοπού, ειδικές άδειες).
  • Προσλήψεις μόνιμων υπεύθυνων καθαριότητας για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
  • Δωρεάν χορήγηση επαρκούς υγειονομικού υλικού και τακτικές απολυμάνσεις.  

Χωρίς τα παραπάνω εξειδικευμένα μέτρα

η συνέχιση λειτουργίας των Ειδικών σχολείων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αν δεν εφαρμοστεί άμεσα η αυστηροποίηση των μέτρων ζητάμε να τεθούν σε αναστολή λειτουργίας όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής.

Θα περιμέναμε

μια πιο υπεύθυνη στάση από πλευράς όλων σχετικά με την τεράστια ευθύνη και το βάρος που πρέπει να σηκώσουμε σαν εκπαιδευτική κοινότητα για την ασφάλεια των μαθητών μας.

Καλούμαστε να απαντήσουμε

στην συνείδησή μας ως εκπαιδευτικοί, ως υπεύθυνοι πολίτες και ως άνθρωποι, αν τελικά μπορούμε στις δεδομένες συνθήκες να κάνουμε το καθήκον μας. Αυτές οι ώρες δεν είναι ώρες διχασμού, αλλά κρίσιμων αποφάσεων και ευθύνης για την υγεία και τις ζωές όλων μας.

Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής 

Δείτε ακόμα

Πρώτη προσέγγιση στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Κάντε ομάδες με τους μαθητές σας στο webex! 10 ερωτήσεις και απαντήσεις

Γιατί γίνονται νωρίτερα οι δηλώσεις για τις Πανελλαδικές!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password